GÜNDEM Haber Girişi : 31 Aralık 2016 23:12

Yılbaşında polisler Noel Baba olacak!

Yılbaşında polisler Noel Baba olacak!
İstanbul’da yılbaşı gecesinde polisler kılıktan kılığa girecek... Kestaneci de olacak, ‘Noel Baba’ kimliğine de bürünecek.

MİLLİ PİYANGOCU, KESTANECİ, TEMİZLİKÇİ VE NOEL BABA

İstanbul’da yılbaşı gecesi görev yapacak Güven Timleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere ilişkin Taksim’de açıklama yapıldı.

Güven Timleri Müdür yardımcısı Zafer Baybaba, polislerin Milli piyango satıcısı, kestaneci, temizlik görevlisi ve Noel Baba kılığında görevde olacaklarını ifade etti.

TACİZ, KAPKAÇ VE KAVGAYA MÜDAHALE EDECEKLER

Açıklamaya göre, yılbaşı gecesi İstanbul genelinde 17 bin polis görev yapacak. Özellikle vatandaşların yoğun olduğu Taksim Meydanı’nda ise kılıktan kılığa girecek olan “güven timleri” görev yapacak. Bu timler Noel Baba, simitçi ve kestaneci kıyafetleriyle taciz, kapkaç ve kavga olaylarına müdahale edecek.

TAKSİM'E ÇIKAN TÜM SOKAKLAR TRAFİĞE KAPALI

Baybaba, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yıldan farklı olarak özellikle ulaşım yapılan iskelelerde, vapurlarda, havalimanlarında, metrolarda, metrobüslerde ve tramvaylarda da tedbir aldık. Yine diğer ilçelerimizin meydanlarında ve eğlence merkezlerinde, başta Taksim meydanı ve İstiklal Caddesi civarında İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze bağlı kılıktan kılığa giren güven timlerimiz, narko timlerimiz, çevik kuvvet personelimiz, özel harekâtımız ve önleyici hizmetler şube müdürlüğümüze bağlı personelimizle görev alacağız. Yine Taksim Meydanı’nda bir canlı yayın aracımız olmakla birlikte 96 sabit kamera, 40 tane de hareketli kameramız olacak. Özellikle Taksim Meydan ve meydana çıkan tüm sokaklar da araç trafiğine kapalı olacak. Buraya çıkan yaklaşık 40 noktada gelen vatandaşlarımıza da arama ve süzme noktaları oluşturarak güvenli bir ortam sağlayacağız.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.