EKONOMİ Haber Girişi : 05 Ekim 2022 10:08

TOKİ  ARSA BAŞVURULARI BAŞLIYOR

TOKİ  ARSA BAŞVURULARI BAŞLIYOR
Pek çok kişi tarafından merakla beklenen TOKİ 2022 arsa başvuruları 5 gün sonra başlıyor. İşte detaylar...

Ucuz arsa arayanların radarına giren TOKİ 2022 arsa başvuruları 5 gün sonra başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Kanal D-CNN Türk canlı yayınında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili son dakika müjdesi vermiş ve TOKİ arsa projeleri kapsamında söz konusu rakamın 1 milyona yükseleceğini açıklamıştı.

 

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 Ekim tarihi itibarıyla resmen başlıyor. 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek olan başvurular Ziraat Bankası Şubelerinden yapılacak.

 

Peki TOKİ 2022 arsa başvurusu nasıl yapılır? TOKİ arsa başvurusu yapabilmek için hangi şartlar aranıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

 


TOKİ 2022 ARSA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

TOKİ arsa satışları için başvurular 10 Ekim 2022 – 7 Kasım 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası Şubelerinden gerçekleştirilecek.

 

TOKİ 2022 ARSA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-T.C. Vatandaşı olmak.

-18 yaşını doldurmuş olmak.

-O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

-Eğer tahsis edilecek olan arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

-Aylık gelirinin 16 bin Türk Lirası'nın altında olması.

-Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin ya da eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması.

- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce yararlanmamış olmak.

- Başvuru bedeli olarak 500 Türk Lirası yatırılması

Etiketler : TOKİ ARSA