GÜNDEM Haber Girişi : 20 Temmuz 2018 14:28

SAİM DİKEN’DEN KIBRIS BARIŞ HAREKATI KUTLAMA MESAJI

SAİM DİKEN’DEN KIBRIS BARIŞ HAREKATI KUTLAMA MESAJI
Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı Saim Diken, Kıbrıs Barış Harekatının 44.yıldönümü dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.

Saim Diken, Kıbrıs Barış Harekatının 44. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, 20 Temmuz 1974 tarihinde başlatılan harekatın, yavru vatanda barışı sağlayan şanlı bir zafer olduğunu belirtti.
Saim Diken mesajı’nda “Kıbrıs Türk halkını zulüm ve vahşetten kurtaran 20 Temmuz 1974 Barış Harekatının 44. yıl dönümü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 20 Temmuz ile birlikte Türk Milleti tarihe bir kez daha damgasını vurmuştur. Kıbrıs Barış Harekatı ile Ada'da güvenlik ortamı sağlanmıştır. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan başta olmak üzere KKTC’nin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş ve yol arkadaşları bu önemli adada Türk milletinin varlığını sürdürebilmesi için büyük mücadeleler vermişlerdir.

Kıbrıs Türk Halkı’nın Barış ve Özgürlük Bayramını gönülden kutluyor, kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.