SİYASET Düzenleme Tarihi : 26 Ekim 2020 12:04 Haber Girişi : 26 Ekim 2020 12:13

MEHMET SEVİM'DEN AÇIKLAMALAR

MEHMET SEVİM'DEN AÇIKLAMALAR
CHP Eyüpsultan eski ilçe başkanı Mehmet sevim ile gündem dair konuştuk.

Sevim gündeme dair sorularımızı cevapladı.

 

Siyasal olarak baktığınızda Türkiye’yi nasıl görüyorsunuz?

 

Ülkemiz zor koşullardan geçiyor. 18 Senedir ülkeyi yöneten iktidar ülkeyi sefalete sürüklüyor. Vatandaşlarımız çok ciddi olarak geçim sıkıntısı yaşıyor. Geleceğimizden ekonomik ve siyasal olarak endişeliyiz. Bu iktidardan bir an önce kurtulmalıyız. Genel başkanımızın önderliğinde yerel seçimlerde kazanmış olduğumuz başarıyı genel seçimlere yansıtmalıyız. Oluşturduğumuz muhalefet cephesi daha da genişleyerek, iktidarı alarak tekrar parlamenter sisteme geri dönmeliyiz. Kurucu değerlerimizi öne çıkartarak 1923 ruhunu tekrar yaşatmalıyız.

 

Sizce ne yapılmalı ?

 

Geçmişten bu yana elde ettiğim siyasal tecrübe ile konuşuyorum. İlk önce Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi aynı cephede olması gereken tüm bileşenleri aynı masada toplayarak işe başlamalıyız. Sorunlarımız ortak. O halde çözümü beraber bulmalıyız. Ve tüm muhalefet ile beraber hayata geçirmeliyiz.  Örneğin öncelikle Eyüpsultan’da meclis gurubumuz ilçe yönetimimiz ve üyelerimiz ile birlik bütünlük içerisinde olmamız gerekir. Bu bütünlük bize güç katar. Mahalle ziyaretleri, Eyüpsultan konuşuyor şiarı ile halkın sorunlarına onların ağzından dinleyerek çözüm üretmeliyiz. Biz yerelde muhalefet değil iktidarız. Yerel sorunları çözerek vatandaşa güven vererek iktidara gidebiliriz. Yerel sorunlara çözüm bulmadan genel iktidar olmamız çok zor. Dolayısı ile meclis gurubunuz daha aktif olması gerekmektedir. İlçe yönetimi ile daha uyumlu çalışmalar yürüterek bu çalışmaları başta üyelerimiz ve Eyüpsultanlı seçmenlerimize yaymalıdır. Bu çalışma bizi hep Eyüpsultan’da birinci parti yapacaktır.

 

 

Şu an ilçe başkanı olsanız ne yaparsınız?

 

Öncelikle şunu bilmemiz lazım biz İstanbul Büyükşehir Badiyesini yönettiğimizin farkında olmamız lazım. Biz cumhuriyeti kuran ve dünyada birkaç partiden biriyiz.  Biz kurtuluş savaşını seçilmiş meclis ile yöneten bir anlayışın temsilcisiyiz. Bizim partimizde gelenek önemlidir. Onun içindir ki kurumsallık bizim için vazgeçilmezdir. Altı ok bizim sevdamızımdır. Günümüze uyarlarsak bütün üyelerimiz ile demokratik yöntemlerle belirleyeceğimiz toplumsal muhalefeti ayağa kaldıracak siyaseti hayata geçirmek öncelikli görevimiz olmalıdır. Kimse CHP’den büyük değildir. Seçilmiş yönetimlerin görevini kimse üzerine almamalıdır. Bireysel çıkışlar kurumsal yapımıza ve siyasi anlayışımıza terstir. Tüzüğümüzde olmayan görevler icat etmenin anlamı yoktur. Partimizde seçilmişlerin ve atanmışların görev tanımları tüzükte bellidir. Aynı zamanda süreleri de tüzüğümde bellidir. Dolayısı ile ben partide bütünlüğü sağlardım. Aykırı hareketlere müsemma göstermezdim. Ne yapılacak ise parti yetkili organları ve üyelerimizle karar alır öyle sokağa çıkardım.

 

Eyüpsultan’da vatandaşlarımızın öncelikli sorunu nedir?

 

Bugün sorun sadece Eyüpsultan’da ikamet eden vatandaşlarımızın sorunu değildir. Genel olarak

vatandaşlarımızın öncelikli sorunu geçimdir. CHP olarak dağınık da olsa pandemi sürecinde birçok aileye yardım eli uzattık. Fakat yardımlar ile çözülecek bir durum ortada yok. AKP iktidarı yoksullaştırdığı insanları yaptığı koli yardımları ile teslim almaya çalışıyor. Maalesef son dönemde bizlerde o koli dağıtma yarışına dahil olduk. Benim önerim balık tutmayı öğretmektir bunun yolu da üretim ekonomisi ve adaletli paylaşımın olduğu bir yönetimle mümkündür. Bu yönetim CHP iktidarıdır.

 

İktidar yerel sorunların çözümünden geçtiğini söylediniz sizce yerel sorunlar nelerdir.

 

En önemli sorun mülkiyet sorunudur. Vatandaşlara tapularının makul bir fiyattan dağıtılmalıdır. Deprem kuşağında olduğumuz için binaların yenilenmesi gerekiyor. 25 Yıldır iktidarda olan anlayış İstanbul’u beton yığına dönüştürdü. Trafik, yeşil alan, sosyal donatı alanları, kültürel merkezleri azlığı vatandaşlarımızın bence önemli sorunları arasındadır.

 

Çözüm yollarını kısaca anlatır mısınız?

 

Öncelikle demokratik katılımcı olmak zorundayız. Karar mekanizmalarımız demokratik olmalıdır.

Sorunların tespitini vatandaşlarımız ile beraber yaparak çözümü de beraber bulmalıyız. Her şeyin başı demokrasidir. Bu inançla hareket etmeliyiz. Demokraside çözülemeyecek sorun yoktur.

 

 

Mehmet Sevim Kimdir?

 

1963 Erzincan Kemah doğumluyum. Eğitimime Erzincan’da başladım. İstanbul’da tamamladım. Köyden kente göçün yoğun olduğu dönemde 1974 yılında Eyüpsultan Nişanca Mahallesine taşındık.

 

Toplumsal mücadelenin doruk noktasında olduğu 1970’in ortalarında sol siyasal mücadele içerinde yer aldım. Askerlik sonrası 1985 yılında Sodep’e üye oldum. Sırası ile mahalle delegeliği, mahalle temsilciliği, gençlik kolları üyeliği ve il gençlik kolları başkanlığı yaptım. Shp Eyüp İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım.

 

CHP SHP birleşmesinden sonra Eyüpsultan CHP İlçe Başkanlığı görevinde bulundum. 2009 yılında Eyüp belediyesi meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği görevinde bulundum. Bir dönem Eyüpspor yönetiminde görev aldım.

 

2015CHP İstanbul İl Yönetiminde il başkan yardımcılığı görevinde bulundum.

 

 

Evli ve iki çocuk babasıyım.