TEKNOLOJİ Haber Girişi : 13 Eylül 2022 09:30

MATEMATİK EVİ İSTANBULLULARIN İLGİ ODAĞI OLDU

MATEMATİK EVİ İSTANBULLULARIN İLGİ ODAĞI OLDU
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in önemli projelerinden biri olan Kemerburgaz’da açılan Matematik Evi İstanbulluların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından Kemerburgaz’da hayata geçirilen İstanbul’un ilk ve tek matematik evi bir yılda 15 bin 863 ziyaretçi ağırladı.

 

 

ÇOCUKLAR EĞLENEREK MATEMATİK YOR

Müze sergi konseptinde yapılan Matematik Evi, günlük hayattaki matematiğin gerçek, eğlenceli ve ilginç taraflarına dikkat çekerek, Altın Oran’dan, Da Vinci Köprüsü’ne, Mimar Sinan'ın yapılarındaki muhteşem fikirlerden, perspektife öğrencileri matematiğin gizemli dünyasında yolculuğa çıkarıyor.

 

 

SİNGAPUR MATEMATİĞİ İLE ÇOCUKLAR MATEMATİĞİ DAHA KOLAY ÖĞRENİYOR

Uzman matematik öğretmenleri ve rehberlerle Singapur matematiği ile ilgili deneyime dayalı dipnotlar ve bilgilerin paylaşıldığı Matematik Evi’nde İlköğretim müfredatından, üst düzey matematiğe kadar her seviyeye uygun birçok örnek uygulama bulunuyor.

 

 

EZBERCİ, KALIPLARDAN UZAK BİR MATEMATİK EĞİTİMİ...

Ayrıca açık havada teorik ve uygulamalı eğitim ve etkinlikler ile sınıfa bağlı kalmadan ezberci kalıplardan uzak çalışmaların sunulacağı Matematik Evi’nde söyleşiler, yazar etkinlikleri, sempozyumlar, film gösterimleri, sergiler ve festivallerle birlikte her yaştan insanın yaşantılarıyla matematik ilişkisini kurması ve görmesi gerçekleştiriliyor.