GENEL Haber Girişi : 21 Mayıs 2021 15:42

HASDAL- HABİPLER TÜNELİ AÇILDI

HASDAL- HABİPLER TÜNELİ AÇILDI
İstanbul trafiğini rahatlatacak projenin son kesimi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı

Açılış töreninde konuşan Başkan Erdoğan, "Bugün İstanbul'un ulaşım sorununa kalıcı çözüm sağlayacak en kritik projelerden biri olan Kuzay Marmara otoyolunun 7. kesiminin açılış töreninde bir aradayız. Habipler Hasdal  arasındaki 10.2 kilometrelik kesimi de kapsayan projenin en önemli kısımlarından biridir" dedi.

 

İstanbul'a müjde gibi haber! Mahmutbey trafiğini rahatlatacak Kuzey Marmara Projesi'nin son kesimi hizmete açıldı. Habipler- Hasdal kavşakları ile Kuzey Marmara Otoyolunun, Habipler kavşağı üzerinden eski Edirne Asfaltı Caddesi'ne bağlanarak kuzeyde Arnavutköy, güneyde Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'ya, yine aynı kavşak üzerinden de Alibeyköy-Hasdal mevkisinde 2. Çevre Yolu'na (O-2) ve yapılması planlanan üç katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne entegre edilmesi hedefleniyor.

 

Açılış töreninde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün İstanbul'un ulaşım sorununa kalıcı çözüm sağlayacak en kritik projelerden biri olan Kuzay Marmara otoyolunun 7. kesiminin açılış töreninde bir aradayız. Habipler - Hasdal arasındaki 10.2 kilometrelik kesimi de kapsayan projenin en önemli kısımlarından biridir" dedi.

 

Erdoğan, "Habipler Hasdal kavşakları bölümü FSM yönünden gelen araçların Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy, Çam ve Sakura hastanesi, İkitelli OSB gibi yoğun trafiği olan yerlere kolayca erişim sağlayacaktır" diye konuştu.