ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Eylül 2021 08:54

FETÖ/PDY'YE EYÜPSULTAN'DA OPERASYON

FETÖ/PDY'YE EYÜPSULTAN'DA OPERASYON
FETÖ/PDY silahli terör örgütünün bir dönem askeri casusluk, fuhus, santaj ve amirallere suikast gibi kumpas davalarinin avukatligini yapan Cemalettin Mutlu ve kardesi Eyüpsultan’da yakalandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütünün firari mensuplarinin yakalanmasina yönelik çalisma baslatti. Istihbarat Sube Müdürlügü ile Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen koordineli operasyonda; FETÖ/PDY’nin Avukatlar Yapilanmasinda yer alan firari avukat Cemalettin Mutlu ve kardesi Veli Mutlu Eyüpsultan’da yakalanarak gözaltina alindi.

Bir dönem askeri casusluk yapan sahislarin avukatligini yapmisti

FETÖ/PDY’nin Avukatlar Yapilanmasinda yer alan Cemalettin Mutlu, bir dönem askeri casusluk, fuhus ve santaj, Poyrazköy, amirallere suikast gibi kumpas sorusturmalarinda yer alan kumpasçi Emniyet Mensuplarindan Mutlu Ekizoglu, Nazmi Ardiç, Tufan Ergüder, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin ve bir çok kumpasçi emniyet mensubunun bir dönem avukatligini yaptigi tespit edildi. Ayrica Cemalettin Mutlu’nun kamuoyunda Sike Kumpas davasi olarak bilinen sorusturmadan da firari oldugu belirlendi.

Avukat Cemalettin Mutlu ve Kardesi Veli Mutlu tutuklandi

Cemalettin Mutlu’nun kardesi Veli Mutlu’nun ise Samsun 2. Agir Ceza Mahkemesince arandigi ve sahsin FETÖ/PDY güncel yapilanmasinda ögrenci faaliyetlerinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttügü ögrenildi. Emniyetteki islemleri tamamlanan FETÖ/PDY mensubu Cemalettin Mutlu ile kardesi Veli Mutlu çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.