Eyüpsultan'ın Emekçi Kadınları.

Hayatın içinde olan kadınlar güçlü kadınlardır.

 

 Bireyler arasında İletişimin artmasını sağlayarak, kitleleri bir araya getiren ve tamamen gönüllülük esasına dayanarak çalışmalarını sürdüren emekçi kadınlarımızın düzenlemiş oldukları etkinliklere kısaca bir göz atalım istedim.

 

Öncelikle anneler günü münasebetiyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Alibeyköy Cemevi Kadın Kolları Başkanı Esengül Kılıç'ın düzenlemiş olduğu anneler günü etkinliğinde bir çok dernek, siyasi parti ve vatandaşlar bir araya geldi. Günün önemi belirten Kılıç'ın konuşmasının ardından, Eyüpsultan halkı sanatçılar eşliğinde  oldukça eğlenceli zaman geçirdiler.

 

Öte yandan Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkmen Celep, Eyüpsultan Mihmandar'da düzenlemiş olduğu lansmanda, şiddet olgusuna değinerek hedeflerini açıkladı. Henüz yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen çalışma ekibiyle birlikte çözüm arayışını sürdüren Celep, aynı zamanda  Eyüpsultan'da başlatmış olduğu taban hareketinde halkın sözcüsü olmaya ve topluma faydalı çalışmalar yapmaya devam ediyor.

 

Toplumun kanayan yarasına parmak basarak hiç bir kar amacı gütmeden faliyet gösteren, kendi imkanlarıyla mücade veren, kısıtlı imkan ve olanaklarla çalışmalarını sürdüren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve emekçi kadınlarımaza sonsuz saygılar.