ASAYİŞ Haber Girişi : 13 Haziran 2022 08:17

Eyüpsultan'da Çifte cinayete, iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Eyüpsultan'da Çifte cinayete, iki kez ağırlaştırılmış müebbet
Eyüpsultan'da bir yemek yarışması programında birinci olan annesi Şükran Biroğlu ve üvey kardeşi Mesut Biroğlu'nu bıçaklayıp öldürmekten yargılanan Uğur Biroğlu'na iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada karar duruşması yapıldı. Sanık Uğur Biroğlu, İstanbul Adliyesindeki duruşmaya cezaevinden görüntülü olarak bağlandı. Mahkeme başkanı, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor geldiği aktarıldı. Cumhuriyet savcısı, sanığın iki cinayet için ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.



AFFINI İSTEDİ
Sanık Uğur Biroğlu ise son savunmasında mahkemeye heyetine, "Ellerinizden öpüp affınıza sığınıyorum" dedi. Mahkeme heyeti, annesi Şükran Biroğlu ve üvey kardeşi Mesut Biroğlu'nu öldüren Uğur Biroğlu'nu "kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.



İNDİRİM UYGULANMADI
Heyet, sanığın pişmanlığını dile getirmiş olmasının mahkemeyi etkilemeye yönelik tutum ve davranışlar olarak değerlendirildiğini belirterek, cezada indirim uygulanmadı. İstanbul'un Eyüpsultan İlçesinde 26 Ocak 2021'de polis merkezine giden Uğur Biroğlu, annesini ve üvey kardeşini bıçakladığını söyleyip, kendisini ihbar etmişti.



ELLERİNİ BAĞLAYIP ÖLDÜRDÜ
Esentepe Mahallesi, Parküstü Sokağındaki adrese giden ekipler, evde Biroğlu ve annesi Şükran Biroğlu'nu elleri arkadan bağlı halde ölü bulmuştu. Öldürülen Şükran Biroğlu'nun, bir televizyon kanalındaki yemek yarışmasına katıldığı ve birinci olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Uğur Biroğlu'nun "alt veya üst soya karşı canavarla hisle kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenmişti. İddianamede yer otopsi raporunda, Mesut Biroğlu'nun bıçaklanarak, Şükran Biroğlu'nun ise boğularak ve bıçaklanarak öldürüldüğü belirtilmişti