GENEL Haber Girişi : 27 Eylül 2019 12:19

EYÜPSULTAN’DA BEŞ BİNA TAHLİYE EDİLDİ

EYÜPSULTAN’DA BEŞ BİNA TAHLİYE EDİLDİ
Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğünde bir deprem sonrası zarar gören Eyüpsultan'da beş bina tahliye edildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yaptığı açıklamada, ilçede gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Başkan Deniz Köken açıklamasında şunları söyledi:

“Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugünkü deprem sonrasında Belediyemizin Beyaz Masa birimine akşam saat 21.00’e kadar toplam 112 ihbar geldi.

Bu şikâyetlerin hepsi tek tek incelendi ve ekiplerimiz tarafından yerinde tespitler yapılarak gerekli çalışmalar tamamlandı. Yapılan bu denetimler sonucunda, ilçemizde toplam 5 adet bina tahliye edildi.

Bu binalarımızın 3’ü Yeşilpınar Mahallemizde, 1’i Merkez Mahallemizde, diğeri ise Düğmeciler Mahallemizdedir. Şükürler olsun ki ilçemizde can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır.

Binalarında çatlak ve hasar olan vatandaşlarımızın tedbir amaçlı önlemler almalarını, Belediyemiz Beyaz Masa birimini (444 3000) aramalarını, yetkililerden (AFAD, Kızılay, Valilik ve Belediyemizden) gelen uyarıları dikkate almalarını rica ediyorum.

İlçemizde tahliye edilen binalardaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli tüm önlemler alınmış ve ailelerimize destekler sağlanmıştır.

Belediyemiz, olası bir depreme karşı hazırlıklar çerçevesinde Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi (ESAY)’ı kurmuş, olası bir afet sırasında ya da sonrasında toplanmaları için 107 alan belirlenmiştir.