GÜNDEM Haber Girişi : 07 Eylül 2018 12:52

EYÜPSULTAN'A ÇEVRECİ ADAY

EYÜPSULTAN'A ÇEVRECİ ADAY
2009-2014 yılları arasında hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Eyüp Belediyesi Meclis Üyeliği yapan, CHP’nin tecrübeli ismi, çevre ve doğa aktivisti, Hasan Fazıl Afacan Eyüp Sultan Belediye Başkan adaylığını açıkladı.

Hasan Fazıl Afacan Meclis Üyeliği döneminde İBB ve Eyüp Belediyesi Meclisi’nde hasır altı edilen, kamuoyundan saklanan yolsuzluk ve talan dosyasını gün yüzüne çıkarıp kamuoyuyla paylaşan, baskılara rağmen dik duruşunu bozmayan ender meclis üyelerimizden biri olmuştu. 

Korkusuz muhalefetiyle tarafsız her kesimden destek gören Hasan Fazıl Afacan her zaman doğa ve çevre mücadelelerinin özellikle de Kuzey ormanlarının talanına karşı verilen mücadelesinin ön saflarında yer aldı. 

 

Doğa koruma ve çevreci sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte doğayı, çevreyi ve Kuzey Ormanlarını savunmak için canla başla mücadele eden Hasan Fazıl Afacan Kemerburgaz’ı yaşanmaz bir yere dönüştüren ‘Tehlikeli Katı Atık  Yakma Tesisi’ Ekolojik Enerji’nin çevreye verdiği zarara karşı mücadele ederek bu tesisin kapanmasına ön ayak olmuş bir isim. Bu nedenle  Kemerburgaz ve Göktürk’e yeniden nefes aldıran Afacan’ı bölge insanı çok yakından tanıyor.

1955 Mersin Anamur doğumlu olan Hasan Fazıl Afacan, 58 yıldır  İstanbul’da yaşıyor. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Afacan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri bölümünde yüksek lisansını yapmaktadır. Ekonomi, Doğa ve Çevrenin korunması  alanında birçok sempozyumda bildirileri olan Hasan Fazıl Afacan, aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası Meslek Komite Başkanlığı yapmış tanınmış bir işadamımızdır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.