Haber Girişi : 09 Eylül 2013 23:59

ESAT ABD'YE GERİ ADIM ATTIRIYOR

ESAT ABD'YE GERİ ADIM ATTIRIYOR
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat adım adım ABD'yi geri püskürtüyor. ABD Suriye konusunda her geçen gün geri adım atıyor.

Irak'ta kimyasal silah kullanıldı yalanıyla Irak'ı işgal eden ABD'nin, Suriye'de de aynı yalana başvurmasına kendi vatandaşları da inanmıyor.

ABD 'de kimse savaş istemiyor.

İngiltere'nin Suriye'de kimyasal silah kullanımı ile ilgili olarak parlamentosunda karar çıkaramaması İngiliz kamuoyunda ve devlet politikasında neye yorumlanabilir?

Savaş çığırtkanlığı yapan ABD açısından İngiliz Parlamentosunun kararı Suriye'ye askeri müdahale yapma derdi olan ABD'yi sıkıntıya soktu. Geçmişte Afganistan'a ve Irak'a, ezeli müttefiki İngiltere ile beraber girmişti.

İngiliz Parlamentosu bile ABD'nin bu oyununa gelmiyorsa üzerinde düşünülmesi gerekmiyor mu?

ABD Temsilciler Meclisi'nden de savaş kararı çıkmaması ne ile yorumlanabilir?

Fransa'nın sosyalist devlet başkanı da savaşın iç kamuoyunda kendisine fayda getirmeyeceğinin farkında.

AB ülkeleri'nin Suriye konusunda istekli olmaması neye yorumlanabilir?

Mısır'da darbeyi destekleyen ABD (yapan-yaptıran), AB ve İsrail'in esip gürlemesi Suriye konusunda başka bir pazarlık mı var sorusunu ortaya koymuyor mu?

İsrail'e Ortadoğu'da en büyük tehdit oluşturan İran ve Suriye'den başka hangi devlet var?

Rusya Ortadoğu'daki son kalesi olan Suriye'yi kaybetmek istemiyor.

Rusya büyük bir diplomasi ve istihbarat ağı ile hareket ediyor.

İran her zamanki gibi antiemperyalist ve Şii çizgini koruyor. Suriye'de Şii nüfusu etkin olmasa da Suriye'ye yapılacak bir saldırının ABD ve İsrail'e yarayacağının farkında.

Suriye krizi başladığı günden bu yana, antiemperyalist duruşu ile ABD ve İsrail'in korkulu rüyası olan Hizbullah Suriye konusunda safını hiç değiştirmedi.

Acaba neden? ABD geri adım atıyor.

Sorun Suriye mi? Yoksa ABD-İsrail endeksli yeni bir Ortadoğu planı mı?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.