GENEL Haber Girişi : 13 Ekim 2022 13:04

EMÜDER’DEN DEVA PARTİSİ’NE ZİYARET

EMÜDER’DEN DEVA PARTİSİ’NE ZİYARET
Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak ve yönetim kurulu üyeleri Deva Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanlığın iade-i ziyarette bulundular.

Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak ve yönetim kurulu üyeleri Deva Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanlığına iade-i ziyarette bulunarak ilçe başkanı Av. Rasih Muhammet Danış ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştüler.

 

 

İş dünyasının sorunları ve ekonomik gidişatın gündemi oluşturduğu ziyarette Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirterek inşaat sektörünün sorunlarına ilişkin düşüncelerini dile getirdi.

 

 

Deva Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Av. Rasih Muhammet Danış yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek ülkenin çok zor bir dönem geçirdiğini, önümüzdeki aylarda yapılacak olan seçimlerin ülke açısından çok kritik olduğunu ifade ederek sadece iş dünyasının değil tüm vatandaşların yaşanan ekonomik kriz karşısında ezildiğini belirti.

 

 

Deva Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Av. Rasih Muhammet Danış “Sizi yaptığımız ziyaret bizleri çok memnun etti. Hem sektörün içindesiniz hem de ülke gündemini çok yakından takip ediyorsunuz. Bu bizi çok mutlu etti. Memleketin durumunu ortada. Sadece ekonomik sorun yok. Her anlamda sorunlar var. Gerçekten kritik bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizde göçmen sorunu hat safhaya ulaştı. Adalet ile ilgili sorunlar var. Bunların hepsi birbirine kısmen bağlı. Yerel yönetimlerle ilgili sorunlar var, sağlıkta ciddi sorunlar yaşamaya başladık. İnsan kaynağımız yurt dışına gidiyor. Ekonomik olarak en çok sizin sektörde hareket vardı. Hükümet yıllardır inşaat sektörüne bağlı bir kalkınma ekonomisi uyguluyordu. Artan maliyetler Türk vatandaşlarımızın ev almasını imkansız hale getirdi. Yabancılara ne kadar daha ev satacağız. Açıkçası Türkiye'de artan maliyetler inşaat sektörünün de sonunu getiriyor. Merak ediyorum, son aylarda daire satabiliyor musunuz? Sorun sadece sizin sektörünizle alakalı değil. ülkenin genelinde sorunlar var. Hükümetin bunları düzeltme şansı yok. Kesinlikle bu işin tek çözümü önümüzdeki seçimlerdirAltılı masa bu ülkenin son şansıdır. Memleket açısından önümüzdeki seçimler bir kader seçimidir.

 

 

Yani Genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın tabiriyle ‘Ağızlarıyla kuş tutsalar bir şey yapamazlar.’ Artık bu memleketin herhangi bir sorunu düzeltemezler. Hiçbir şeyin ciddiyeti kalmadı. Merkez bankası'nın güvenilirliği yok. Tüik'in güvenirliği kalmadı.. Asgari ücrete zam yaptılar, 2 ay sürmedi erimesi. Yılbaşında asgari ücrete daha ciddi bir zam yapacağız diyorlar 10.000 lira yapınca bir şey değişmeyecek ki. 2 ay sonra o zam da eflasyon karşısında eriyecek. Bu memleketin acilen iktidar değişikliğine ihtiyaç vardır. Sistem değişikliğine ihtiyacı var. Onun için güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Onun için hatasıyla, günahıyla cumhuriyetten beri gelmiş bir sistem var. Tamam, memleket çok badireler atlattı. Eyvallah ama bunun bütün suçunu parlamenter sisteme kesmek doğru sonuçlar duğurmadığını dört yıldır yaşıyoruz.

100 Sene parlamenter sistemde yönetildik, iyi kötü ayaktayız. Sizce 100 sene bu şekilde devam eder mi? Memleketimiz zengin halkımız çalışkan ve özverilidir. Çok fazla kaynağımız var. İktidar değiştiğinde memleketin düzelmesi çok uzun sürmez, inşallah çalışır kazanır, beraber toparlarız.Biraz karamsar tablo çizdim ama maalisef ülkemizin hali budur. İşçimizle, esnafımızla ve iş insanlarımızla bu ülkede değişimi yapacağımıza inanıyırum. Ziyaretiniz için tekrar teşekkür ederim. İnşallah hep beraber güzel günler göreceğiz.”

 

 

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tutacak ”Deneğimize yaptığınız ziyaretinizin karşılığı olarak bugün size iade-i ziyarette bulunduk. Bizler Eyüpsultan’da tüm siyasi partileri önemsiyoruz ve dönem dönem görüşüyoruz. Bizim kapımız herkese açıktır. Bir ekonomik kiriz yaşıyoruz. İş dünyası olarak çok mutlu değiliz. Artan maliyetler bizimde belimizi kırıyor. Eyüpsultan’da betoncular birleşmişler tekel oluşturmuşlar istedikleri gibi fiyat belirliyorlar. Hiçbir kurum bunları ne yapıyorsunuz demiyor. Yapı denetim keza yine aynı. Paramızla rezil oluyoruz. Denetimin olmadığı yerde herkes istediği fiyatı koyar. Mağdurları kim oluyor? Hepimiz mağdur oluyoruz. Son aylarda daire satışları düştü. 2-3 ay öncesinde bir hareket vardı ama maalisef şimdi hareket yok denecek kadar az. Zaten satışlarımıza yabancılara yapıyoruz. Vatandaşlarımızın Alım gücü .ok düştü. 3-5 Milyona vatandaşlarımızın daire alması zor. Keza kredi de kolay çıkmıyor. Faizlerde yüksek. Siyaset kanalının çözüm üretmesi gerekiyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Gemi zarar gorse hepimiz zarar görürüz. O yüzden el birliği ile çözüm yolu bulmalıyız. Bizler iş dünyası olarak sizzler siyaset kanalı olarak el birliği ile ülkemizi bu zor durumdan çıkarmak için taşın altına elimizi koymalıyız. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ederim.”