GENEL Düzenleme Tarihi : 22 Ağustos 2020 20:41 Haber Girişi : 22 Ağustos 2020 21:01

EMEL BİLENOĞLU LOKMA DAĞITTI

EMEL BİLENOĞLU LOKMA DAĞITTI
CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu Muharrem Ayı dolayısı ile Alibeyköy Cem Evi’nde oruç açma lokması dağıttı.

Emel Bilenoğlu, Muharrem Ayı'nın 3’üncü gününde Alibeyköy Cem Evi’nde yası matem orucu tutan vatandaşlara oruç açma lokması ikram etti.

Alibeyköy Cemevi’nde  pandemi kurallarına göre oturulan oruç açma lokmasına İhsan Eliaçık’da yaptığı muharrem sohbeti ile katıldı.

 

Oruç açma lokmasına CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, İyi Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Hulisi Sıvacı, CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Altınay, İyi Parti Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Yıldırım, sivil toplum kuruluşları başkanları ve yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Emel Bilenoğlu, duanın okunmasıyla birlikte vatandaşlarla oruç açma lokmasını paylaştı. Tuttuğumuz yası matem oruçları kabul olsun diyen Bilenoğlu “Bizler Allah Rızası için oruçlarımızı tutarız. Adem peygamberden itibaren Hz. Muhammed’e kadar tüm peygamberler Muharrem orucu tutmuşlardır. Bizler ayrıca Kerbela matemi için oruç tutuyoruz. Hz. Hüseyin doğrunun yanında oldu. Hepimiz bu Cemevi'nin çatısı altında birbirimize dostça elimizi uzatıyoruz. Muharrem ayında yapılan ibadetlerin ve tutulan oruçların Allah katında kabul görmesi için dua ediyoruz. Allah kimseye bir daha Kerbela yüzü göstermesin” dedi.