GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ocak 2019 21:44

EMEL BİLENOĞLU CHP EYÜPSULTAN BAŞKAN ADAYI AOLDU

EMEL BİLENOĞLU CHP EYÜPSULTAN BAŞKAN ADAYI AOLDU
Emel Bilenoğlu CHP Eyüpsultan Belediyesi Başkan Aday oldu

Aylardır süren aday adaylık süreci sonrasında Emel Bilenoğlu büyük bir özveri ile yürüttüğü aday adaylık çalışması sonrasında CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Aday oldu.

Aday adaylık sürecinde fakirin, garibanın dostu olan Emel Bilenoğlu saha çalışmasında birçok adaya göre çok çalıştı. Anketlerde ön sırda çıkan Bilenoğlu CHP Genel Merkezi tarafından çalışmaları takdir ile karşılandı ve Eyüpsultan'a aday yapıldı.

Emel Bilenoğlu Kimdir?

"Eyüp’te, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyesi ve ayrıca ilçede Çağdaş Kadınlar Derneği’nin kurulmasına destek oldu. Üyesi olduğu Eyüp Dostları Vakfı çatısı altında “Eyüp’te Yaşayanların Dilinden Son Yüzyılın Hikayesi” organizasyonun proje sorumluluğunu üstlendi. 12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen bu organizasyonla, binlerce Eyüp’lüyü bir araya getirerek, Eyüp'ün yakın tarihini, yaşayan yüzlerce tanıkla görüşerek hazırlanan kitabın tanıtımı, çekilen belgesel film ile yapıldı.

25 yıl özel sektörde farklı şirketlerde profesyonel olarak çalışan Emel Bilenoğlu, 10 sene kendi tasarım ofisini yönetti. Evli ve 2 çocuk annesidir. Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunu bir tasarımcı olan Emel Bilenoğlu Eyüp’e, kadim tarihine ve barındırdığı eserlere bakışının bu nedenle daha farklı olduğunu belirterek, “Eyüp, hem inanç tarihimizin, hem de Cumhuriyet tarihimizin bir çok sanatçısının yetiştiği bir kültür ve sanat merkezidir. 1950’lerden itibaren Haliç ve çevresinin yaygın üretim ve istihdam alanı olarak, Disk, Türk-İş gibi önemli emek örgütlerine Eyüp’ten büyük katılımlar gerçekleşmiştir” diye ekliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.