SİYASET Haber Girişi : 24 Haziran 2019 19:31

CHP İstanbul ve Eyüpsultan’da Nasıl Kazandı?

CHP İstanbul ve Eyüpsultan’da Nasıl Kazandı?
CHP İstanbul’da 25 yıl sonra birinci parti çıkarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesini Nurettin Sözen’den sonra Ekrem İmamoğlu ile tekrar kazandı. Üstelik yüzde 54 gibi rekor bir oy ile.

CHP İstanbul’da 25 yıl sonra birinci parti çıkarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesini Nurettin Sözen’den sonra Ekrem İmamoğlu ile tekrar kazandı. Üstelik yüzde 54 gibi rekor bir oy ile.

 

Zaten 31 Mart’ta da kazanmıştı diyebilirsiniz. Ancak bu kez iki rakip arasındaki fark 800 bini aşarken, ilçelerde aldıkları oylar da inanılmaz değişim gösterdi.

 

Eyüpsultan’da da 25 yıl sonra zafer tekrar CHP’nin oldu. İmamoğlu, Eyüpsultan’da rakibi Binali Yıldırım’dan 20 bin oy daha fazla aldı.

 

Peki, 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Eyüpsultan belediye başkanlığını AKP’ye kaptıran CHP’yi 23 Haziran’da ilçemizde de zafere taşıyan etkenler nelerdi? Tek tek bakalım.

 

1-        Bu başarıda CHP Genel Merkezi tarafından 23 Haziran seçimlerini Eyüpsultan’da koordine etmek üzere görevlendirilen CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın payı büyük.

 

2-        Eyüpsultan, CHP İlçe Başkanlığı tarafından üç bölge olarak ele alınması.

 

3-        Rami bölgesi Ferzan Özer tarafından organize edildi. “Ferzan Özer Sahalara İndi” haberimizin okunma sayıları Ferzan Özer’e olan ilgiyi çok açık göstermişti. Ferzan Özer’in Rami’de verdiği iftar, ulusal haber kanallarında yer alırken, Özer seçim çalışmaları boyunca Rami’den ayrılmadı. Böylelikle İmamoğlu, Rami’de %55 oy oranına ulaştı.

 

4-        Eski İlçe Başkanları’ndan Mehmet Sevim, Eyüp Merkez’de kurulan çadırda görev aldı. Ve seçim çalışmaları boyunca tabiri caizse çadırda yattı kalktı. Eski ilçe başkanı ve belediye başkan adayı Ali Galip Mamal seçim süreci boyunca tüm çalışmaların içinde yer aldı. Seçim süreci boyunca kırık koluna rağmen Eyüpsultan'da kurulan çadırda çalışan Betül Sızar'ın emeği herkese örnek oldu. Cahit Ataker  Eyüpsultan seçim çevresinde özellikle eski eyüplüler ile ilgili çalışmalarda önemli rol oynadı

 

5-        Alibeyköy’de Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Sakine Sayar ve ilçe başkan yardımcısı Nuri Telek görev aldı. Her gün coşkulu etkinlikler yaparak çadırı çekim merkezi haline getirdiler.


6-   Eyüpsultan’dan İstanbul İl yönetim Kurulu Üyesi olan Gürsel Yeter ilçe ile koordinasyonda  büyük emek sarfettti    

7-        Akşemsettin, Yeşilpınar ve İslambey Mahalleleri’nde Saim Diken maddi manevi çalışmaların içinde yer aldı. Özellikle Yeşilpınar ve İslambey Mahallelerinde birebir ev çalışması içinde bulundu.

 

8-        Kadınlar, Göktürk’te aktif olarak sitelerde yaşayan seçmene ulaştılar. Parti eğitmeni Ali Ekber Cömert, Göktürk ve diğer köylerde Ekrem İmamoğlu çalışmasını başarıyla örgütledi.

 

9-        CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ve ilçe başkanı Sinan Akçiçek tüm bu çalışmaları ve propaganda döneminde izlenecek yolu belirleyerek başarılı bir şekilde koordine ettiler. 31 Mart seçimlerinde yaşanan hataları göz önünde bulundurarak yeni bir çalışma yöntemi belirlediler. 31 Mart seçimlerinde yaşanan küskünleri barıştırarak bir bütün olmayı başardılar.

 

10-      CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri saha çalışmalarında aktif görev aldılar. Özellikle Zülfü Çakar ve Mustafa Tüysüz alanlarda CHP'nin yüzü oldu. Her meclisüyesi mahallelerde çalışmaların öncüsü oldu.

 

11-      CHP Eyüpsultan Kadın Kolları Başkanı Yasemin Şişçi ve Gençlik Kolları Başkanı Sevtap Attepe mahalle örgütleri ile birebir çalışmalar yaparak kazanılan zaferde önemli etkileri oldu.

 

12-      Millet İttifakı’nın diğer bileşeni İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Eyüpsultan’da demokrasi çadırını ziyaret ederek kendi seçmeninden Ekrem İmamoğlu’na oy istedi. Meral Akşener’in ziyareti Eyüpsultan’da seçmen üzerinde etkili oldu.

 

13-      İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Edis, İyi Parti Meclis Üyeleri İbrahim Yıldırım  ve  Nail Balkan CHP’nin çalışma programlarına Millet İttifakı adına ön safta yer aldı. Sahalarda CHP ve İYİ Parti uyumu sağlandı.

 

14-      Bölgede yaşayan Kürt seçmene ulaşıldı. Özellikle Alibeyköy Bölgesi’nde birçok Kürt seçmen ziyaret edildi. Ekrem İmamoğlu’nun hak, hukuk ve adalet söylemi HDP seçmeninde etkili oldu. HDP de kendi seçim çalışmasını hak, hukuk ve adalet söylemi üzerine yaptı. Ekrem İmamoğlu’na tam desteğini sundu.

 

15-      Yapılan STK ziyaretleri sosyal medya ve basınla paylaşılmadı. Kapalı ziyaretler Ekrem İmamoğlu çalışmalarına etkisi beklenenin çok üzerinde oldu.

 

16-      Önceki seçimlerde yerel adayların belirlenmesinde aktif olarak görev alan ancak hatalı tercih yaptıkları düşünülen ve bu yüzden tepki çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek Eyüpsultan’a davet edilmedi. Aynı sebepten parti tabanının rahatsızlık duyduğu Göktürklü iş adamları ile de bir araya gelinmedi.

 

17- Kemerburgaz’da eski meclis üyesi Şamil Bedir ve mahalle örgütü İmamoğlu etrafında toplanarak Kemerburgaz’da kapı kapı dolaşarak seçmenden oy istediler.

 

18- Alibeyköy bölgesinde göçmen seçmene Coşkun Şen, Turan Luş, Sabahattin Bayramoğlu ve Aydoğan Tulu üzerinden temas ettiler.

19- Emniyettepe Mahallesi'nde ki sandıklarda  büyük süpriz yaşanmasına neden olan çalışmayı yapan meclis üyesi Zafer Döner'in emeği büyük oldu.

20- Kaskon Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu Kastamonulu seçmen üzerindeki etkisini 23 Haziran'da gösterdi,Ev ziyareti çalışması yapan Çelebioğlu kazanılan zaferde önemli paya sahip

 

25 yıl sonra Eyüpsultan’da birinci olan CHP, ilçe örgütünün birbiri ile barışması başarıyı getirdi.

 

Dip not: Durum şunu gösteriyor ki parti örgütüne ayar vermek, partiye köstek olmak değildir. Brlik ve beraberlik kazandırıyor. Hem de herkese.

 

Eyüpsultan’a ve İstanbul’a hayırlı olsun.

 

Cengiz Oylum