GENEL Haber Girişi : 09 Ekim 2018 16:15

ÇAĞDAŞ KADINLAR'DAN ANITKABİR ZİYARETİ

ÇAĞDAŞ KADINLAR'DAN ANITKABİR ZİYARETİ
Genel merkezi Alibeyköy'de bulunan Çağdaş Kadınlar Derneği Cumhuriyetin Kuruluşunun 95 yılın'da 95 kadın ile Anıtkabir ziyaretinde bulundu.

Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar yaptığı açıklamada " Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İlkeleri olan Cumhuriyetçilik, Laiklik, Halkçılık, Milliyetçilik, Devrimcilik, Devletçilik ilkelerinin yılmaz savunucusu ve koruyucusu olmaya ilelebet devam edeceğiz dedi.

Günümüz Türkiyesin de her ne kadar Ülkemizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine saldıranlar ,kaldırmak isteyenler olsa da bilmeliler ki bu amaçlarına biz çağdaş Türk kadınları olduğu sürece amaçlarına ulaşamayacaklardır. Yurdumuza bir güneş gibi doğan, aydınlama devriminin öncüsü Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı sonsuza dek yolumuzu aydınlatmaya ve biz çağdaş Türk Kadınlarına rehber olmaya devam edecektir."


ÇKD Genel Başkanı ve beraberindeki dernek üyeleri İkinci Cumhurbaşkanımız Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’nün Anıtkabir deki ebedi istirahatgahınıda ziyaret edip saygı duruşunda bulundular.

Birinci Meclis Ziyareti

Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar ve beraberindeki heyet birinci meclis binası olan Eski TBMM’ni de ziyaret etti.

68 Kuşağının kabirlerini de ziyaret ettiler

ÇKD- Çağdaş Kadınlar Derneği Gelen Başkanı ve beraberindeki dernek üyeleri Devrimci mücadeleye öncülük eden 68 Kuşağının liderlerinden Deniz Gezmiş,Hüseyin İnan,Mahir Çayan,Ulaş Bardakçı ve 68 kuşağının avukatlığını yapan Halit Çeleng’in kabirlerini de ziyaret ederek çiçek bırakıp dua ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.