GENEL Haber Girişi : 30 Haziran 2017 22:20

Alanya'da ormanlık alan kül oldu: Yangın büyüdü ve 'kaçın' talimatı geldi

Alanya'da ormanlık alan kül oldu: Yangın büyüdü ve 'kaçın' talimatı geldi
Alanya’da Sapadere Kanyonu’ndaki yangın, sıcak ve rüzgârla büyüdü, evler tahliye edilirken, işçilere 'kaçın' talimatı geldi.

Alanya ilçe merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Sapadere Kanyonu yakınlarında dün saat 10.00 sıralarında bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı.

Sıcak hava ve rüzgârın da etkisiyle büyüyen yangına, 1 amfibik uçak ve 4 helikopter ile havadan; 32 arazöz ve 3 dozer ile karadan müdahale edildi.

Toros Dağlarının zirvesindeki yangının 10 hektarlık bir alanda etkili olduğu belirtilirken, şiddetli rüzgâr karadan yangına müdahale edilmesini zorlaştırdı. Yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

Sapadere’nin zirve kısımlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın, dağın eteklerine kadar yayıldı. Zirvede yangına müdahale eden kara ekipleri ise şiddetlenen yangından dolayı aşağı çekildi.

ARAZÖZ YANGININ İÇİNDE KALDI

Zirvede ise bir arazözün yangın içerisinde kalarak kullanılmaz hale geldiği ve 1 işçinin yaralanarak hastaneye sevk edildiği söylendi.

"YANGIN BÜYÜDÜ VE BİZE 'KAÇIN' TALİMATI GELDİ"

Alanya Belediyesi söndürme ekibinde görevli Ali Rıza Uyar, "Bize 2 saat önce yangın ihbarı geldi. Buraya geldik. Yangın büyüdü ve bize 'kaçın' talimatı geldi. Bizim yapacağımız bir şey kalmadı. Yukarıda bir arazöz kalmış. Doğru mu yanlış mı bilemiyoruz. Sonra biz aşağı tarafa kaçtık ve bize 'bekleyin' talimatı verdiler. Şu an burada hazır olarak bekliyoruz. Tahminen 20 hektar alan yangından etkilendi" dedi.

ART ARDA YANGIN HABERİ

Alanya’daki yangın haberinin ardından bu kez saat 15.00’te Antalya Gündoğmuş’tan orman yangını haberi geldi. Senir mahallesindeki yangında 10 hektarlık alan küle döndü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.