AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KİM OLUYOR?

AKP’de kongre takvimi ilerlerken, kulislerde il başkanlığı ve Eyüpsultan İlçe Başkanlığı için öne çıkan isimler belli olmaya başlandı.

 

Başarılı bir yerel seçim süreci yönettikden sonra Eyüpsultan’da yerel seçim ipini göğüsleyen ilçe başkanı Adem Koçyiğit’in ani istifası ile boşalan Ak Parti İlçe Başkanlığını Serhan Yılmaz başkan vekili sıfatıyla yürütüyor.

 

Kongre süreci yaklaşırken Trabzonlu olan ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın aday gösterilmeyeceğine kesin gözü ile bakılıyor.

 

İstanbul’da kartlar yeniden karılacak ve dağıtılacak

 

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı için eski Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın ismi ön planda.

 

İl başkanlığı konusunda tabiki son sözü Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

 

 

Eyüpsultan’da ise çeşitli isimler gündeme geliyor…

 

Bu isimler arasında Mithat Çebi, Tuncay Kopuz, Mustafa Akkuzu, Muhammed Vanlıoğlu Abdullah Akgün, Faik Keşçi ve Mehmet Yücepur’un isimleri ön plana çıkıyor.

 

Ak Parti'de ilçe başkanının belirlenmesi  işleyişi il başkanlığı’nın yapacağı değerlendirme ve incelemenin ardından genel merkezin tespit edilen isimler ile mülakat yapması ve daha sonra bir isim üzerinde mutabakat sağlanması ile belirleniyor. Ve belirlenen isimle tek aday olarak ilçe kongresi’ne gidiliyor

 

Kulisler de ise ilçe başkanlığı için ismi geçen en güçlü adaylar arasında Faik Keşçi ve Mehmet Yücepur’un ismi öne çıkıyor.

 

Ama her zaman son sözü  söyleyen başkanı belirleyecek.