Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulunun üçüncü hafta eğitimleri sona erdi.
Eğitimlerin üçüncü haftasının son dersinde gazeteci Gökçen Göksal, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
"TOPLUM SOSYOLOJİSİNİ BİLMEK GEREKİR"
Kültür sanat muhabirliğiyle ilgili püf noktaları aktaran Gökçen Göksal, kültür sanat alanında uzmanlaşacak gazetecinin hangi kurumda çalışacağı ve kimlere hitap edeceğinin de önemli olduğunu vurguladı. Kültür sanat muhabirinin toplum sosyolojisini bilmesi gerektiğini belirten Göksal, "Muhabirin, 'bizim okurumuz operaya gitmez, sinema ve tiyatro haberleri verelim' diyebilmesi lazım" dedi.
Üçüncü haftanın ilk günü, gazeteci Osman Ateşli'nin internet medyası dersiyle devam etmişti.
"OKURU İRİTE EDEBİLİYOR"
Eğitime internet medyasının çalışma prensiplerini detaylarıyla anlatarak başlayan Osman Ateşli, "Şok, flaş gibi kelimeleri kullanmamaya özen gösterilmeli, okuru irite edebiliyor. Son dakika kelimesinden de mümkün olduğunca uzak durmak önemli, gerçek bir son dakika olduğunda önemi kalmıyor" demişti.
İnternet medyasının zorluklarından bahseden Osman Ateşli, "Bir yıl gibi kısa bir sürede usta editör olunabilir, bu da arkadaşların kendini geliştirmesiyle alakalı" diye konuşmuştu.
"Bir telefonun arkasına düşüp çok önemli değerli haberlere ulaşabilirsiniz. Bilginin artık yüzde 3’ü bile gizli değil, yüzde 97’si açık bilgi" diyen Osman Ateşli, internet medyasının haber kaynaklarına da değinmişti.
ÖĞRENCİLER SORULARIYLA KATKI VERDİ
Eyüpsultan Belediyesinde düzenlenen eğitimlere, öğrenciler de sorularıyla katkı verdi.
MEDYA OKULU, DÖRDÜNCÜ HAFTAYLA DEVAM EDECEK
7 hafta boyunca devam edecek olan İstanbul UMED Medya Okulunun üçüncü haftası sona ererken, dördüncü hafta eğitimleri Salih Eser ve Recep Yeter'le devam edecek.