GENEL Haber Girişi : 22 Temmuz 2024 08:40

KARAKÖY’ÜN EN CANLI NOKTASI YENİLENİYOR

KARAKÖY’ÜN EN CANLI NOKTASI YENİLENİYOR
İBB, şehrin altyapılarını güçlendirerek güçlü, dayanıklı ve güvenli kenti İstanbullular için tasarlıyor.

İstanbul’un kozmopolit ve en çok ziyaretçi alan noktalarından Karaköy’ün yeraltı geçidi yenileniyor. ‘Karaköy Yeraltı Geçidi ve Çarşısı Yenileme Projesi’ ile Necatibey Girişi, Tünel Girişi, İskele Girişi, Tramvay Girişi ve Rıhtım Girişi düzenlenmesiyle yaya ulaşımı daha kolay hale getiriliyor. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); kentin meydanları, altgeçitleri, yaya yolları ve sokaklarını herkes için tasarlamaya devam ediyor. İBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Karaköy Yeraltı Geçidi ve Çarşısı’nı yenileyerek bu kilit yeraltı geçidinin yayalar için kullanışlı olmasını sağlıyor. 

 

İstanbul, herkes için erişilebilir kamusal alanlarıyla, meydanlarıyla ergonomik bir şehre dönüşürken; gerçekleştirilen projelerle, İstanbullular ve ziyaretçilerinin keyifle kentin tadını çıkarmaları sağlanıyor. 

 

Karaköy Yeraltı Geçidi ve Çarşısı Yenileme Çalışması ile şu alanlarda düzenlemeler yapıldı: Yönlendirme levhaları, altgeçit giriş tabelaları tamamlandı. Kolon kaplamaları, asma tavan yenilemeleri devam ediyor. Aynı zamanda aydınlatma armatürlerinin yenilenmesi devam ederken; merdiven basamaklarının da yenilenmesi planlanıyor.