GENEL Haber Girişi : 23 Haziran 2015 17:26

KAĞITHANE MAHALLE İFTARLARI İLE KAYNAŞIYOR

KAĞITHANE MAHALLE İFTARLARI İLE KAYNAŞIYOR
Kağıthane’de geleneksel hale gelen sokak iftarları, mahallelerdeki merkezi yerlerde ilçe sakinlerini aynı sofrada buluşturuyor. Kağıthane'nin 19 noktasında gerçekleştirilecek olan iftar programlarının 3.süne Seyrantepe Mahallesi ev sahipliği yaptı.

İftar saati öncesi masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a  yoğun ilgi gösteren vatandaşlar Ramazan hatırası olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Her yaş grubundan insanların davet edildiği iftara, ev sahipliği yapan Başkan Fazlı Kılıç Kağıthane İlçe kaymakamı Ahmet Akın Varıcı er ve AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Oda ve dernek başkanları ile mahalle sakinleri katıldı.

Geleneksel çocuk oyunları ve eğlenceleri ile başlayan programda, özellikle çocuklar gönüllerince eğlenirken iftar öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu ve hep birlikte dualar edildi.

Ramazan coşkusunun ilçenin her yerinde yaşandığını belirten Başkan Kılıç, "Bu ay şefkat, merhamet ve paylaşma ayıdır. Ramazan’ın bereket ve hoşgörüsü Kağıthanemize, İstanbulumuza, ülkemize ve dünyaya yansısın. Bugün burada Seyrantepeli komşularımızla birlikteliğin en güzel örneğini yaşıyoruz. Dilerim bu iftar sofrasındaki birliktelik her zaman sürer. İftardan sonra Hasbahçe’ye geçip çocuklarınızla birlikte gece geç saatlere kadar Ramazanın coşkusunu yaşayabilirsiniz” dedi.

Ezanın okunmasıyla birlikte çorba, taskebabı, pilav, tatlı, hurma, meyve suyu, ekmek ve sudan oluşan iftar menüsüyle oruçlarını açan komşular, Seyrantepe'de manevi bir hava estirdi.

"Hasbahçe Ramazan Etkinlikleri" büyüklerin olduğu kadar çocukların da ikinci adresi oldu. Etkinlik alanına gelen çocuklar çocuk şarkıları, sahne gösterileri, kukla ve jonglör gösterileriyle unutulmaz bir akşam yaşadılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.