KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 21 Mayıs 2015 15:25

İETT filosuna 400 araç daha katılıyor

İETT filosuna 400 araç daha katılıyor
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) filosuna 400 otobüs daha ekliyor.
İETT, İstanbul ulaşımına nefes olacak 400 otobüs daha alıyor. 2012 yılından bu yana filosuna bin 831 araç ekleyen İETT, son teknoloji ile donatılmış 400 yeni otobüs daha alıyor.

Engelli dostu ve çevreci motora sahip

Avrupa'nın en genç filosuna sahip İETT, tüm araçlarını engelli erişimine uygun hale getirmişti. Yeni alınan araçlar da engelli erişimine uygun ve çevreci motora sahip olacak. Yolcunun güvenliği için bütün donanımların bulunduğu araçlarda daha önce alınan diğer araçlar gibi otomatik yangın algılama ve söndürme sistemi var.

Yazın serin, kışın ev sıcaklığında

Yolcu güvenliği için araç içi ve dışında toplam sekiz kamera ile izlenen otobüslerde yolcuların rahatlık ve konforu için her şey düşünüldü. Yolcular yüksek kapasiteye sahip klimalar ile yazın ferah ve serin, kışın ise ev sıcaklığında bir yolculuk yapacaklar.

Dünyada bir ilk

Özel araçlarda uygulanan araç ses ölçümü toplu taşımada dünyada ilk kez İETT tarafından uygulanacak. Yeni alınan araçlarda ses yüksekliği İSO 5128 standardına uygun olarak yolcu konforu için 80 desibeli geçmeyecek şekilde ayarlanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.