Lozan Antlaşması'nın yürürlüğe girmesinden sonra 6 Ekim 1923 tarihinde kolordusuyla birlikte İstanbul'a giren Korgeneral Şükrü Naili Gökberk, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ve devlet erkanı tarafından Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan mezarı başında anıldı.
İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla yapılan anma törenine Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Garnizon Komutanlığı adına Topçu Yarbay Hakan Suvacı, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Memiş ve daire amirleri katıldılar.
Tören Şükrü Naili Paşa'nın özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Sonrasında, Eyüp Müftülüğü'nden Muharrem Sevgi Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Yapılan duanın ardından Önce Kaymakam Abdullah Dölek, Garnizon Komutanlığı adına Topçu Yarbay Hakan Suvacı ve Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Memiş Şükrü Naili Paşa'nın mezarına birer buket çiçek bıraktılar.
Ardından Vatan Şairi,Mehmet Akif Ersoy'un kabri ziyaret edilerek çiçek bırakıldı. Daha sonra Polis Şehitliği'ne gidilerek, burada yatmakta olan şehitlerin mezarlarına da çiçekler bırakıldı.
Kaymakam Dölek burada, şehitliğe en son defnedilen Şehit Polis Memuru Hasan Koçer ile 15 Temmuz gecesi şehit düşen Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk ile Polis Memuru Erol İnce'nin de mezarlarına çiçek bırakarak dua etti.
Tören katılımcıların Polis Şehitliği'nden ayrılmasıyla son buldu.
Korggeneral Şükrü Naili Gökberk kimdir?
Korg. Şükrü Naili Gökberk (1876 - 1936)
Bursa, Eskişehir ve İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu sırasında Türk ordusunun başında şehre giren Kurtuluş Savaşı kahramanıdır.
1876'da Selanik’te doğdu. 1899'da Harp Okulu’nu 1902'de Harp Akademisi’ni bitirdi ve Genelkurmay yüzbaşı olarak Selanik'te görev aldı.
14. Tümen kurmay başkanıyken Balkan Savaşı’na katıldı. 1920'de 49. Tümenle Kırklareli bölgesinde Yunanlılara karşı savaşan Şükrü Nail daha sonra Kurtuluş Savaşı’na katılmak üzere Anadolu'ya geçti. 15. Tümen komutanıyken Eskişehir ve Sakarya savaşlarına 3. Kolordu komutanı olarak da Başkomutanlık Meydan Muharebesine katıldı.
1922’de Tümgeneral oldu. Eskişehir ve Bursa'yı düşmandan temizledikten sonra Bandırma’yı da geri alan Naili Paşa, Lozan Barış Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinden sonra Kolordusuyla birlikte İstanbul'a girdiğinde sevinç gösterileriyle karşılandı.
1926'da Korgeneralliğe yükseldi. 1934'te kolordu komutanıyken emekliye ayrılan Gökberk, 1935'te İstanbul'dan milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. 26 Ekim 1936’da Edirne'de hayatını kaybetti. Mezarı, Ankara'daki Devlet Mezarlığı'ndadır.
Şükrü Naili Bey’in Nazire Hanım ile evliliğinden Turgut, Macit (Prof. Dr.) ve Saadet adlı üç çocuğu olmuştur.