Eyüpsultan Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ar-Ge ve İnovasyon Daire Başkanlığı ile ortaklaşa, ülkenin geleceğini şekillendirecek çocukların en iyi şekilde yetişmesi hedefiyle inovasyon eğitimi düzenledi.
Etkinlik, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla, Ali Kuşçu Uzay Evi’nde gerçekleşti.
Etkinlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden gelen Ar-Ge ve İnovasyon Uzmanı Aydan Zorçelik, Eyüpsultanlı çocuklara inovasyon eğitimi verdi.
Türkiye'nin kalkınmasını sağlayacak olan bugünün çocuklarının beyin fırtınasıyla yeni fikirler geliştirmesi, tablet, bilgisayar, cep telefonu bağımlılığından kurtarılması amaçlanan çalışma kapsamında öğrencilere teorik olarak verilen eğitimde; “İnovasyon nedir? İcat nedir? Geçmişten günümüze inovasyon? İnovasyon ve icat arasındaki farklar” vb. konular aktarıldı.
Sonrasında gerçekleşen uygulamalı eğitimde ise 4'er kişilik gruplara ayrılan çocuklar VR gözlükleri yaptılar.
Eğitim sonunda Başkan Deniz Köken, miniklere sertifikalarını verdi.
“ÇOCUKLARIMIZA İNOVASYONUN NE OLDUĞUNU ANLATMAK İÇİN ÖN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”
Başkan Deniz Köken yapılan çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi;
“Çocuklara inovasyon eğitimi vermek istiyoruz. Çünkü Endüstri 4.0 çağının en önemli ergümanı yapay zeka. Mekanik, elektronik ve yazılım çağları geçti artık. Yeni bir dijital çağa girdik.
Bununla ilgili olarak çocuklarımızı bilimle tanıştırmak, matematiği sevdirmek, inovasyonun ne olduğunu anlatmak için bir ön çalışma başlattık. İlk uygulamayı da Gaziantep’ten gelen arkadaşlarımızla yaptık. Bundan sonra çok daha farklı şekilde devam edecek.”
“ÇOCUKLAR TÜKETİME DEĞİL ÜRETİCİ OLMAYA YÖNLENDİRİLMELİ”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge ve İnovasyon Daire Başkanı Meryem Arslan ise çalışmayla ilgili, şöyle konuştu:
“Teknolojiden, cep telefonundan kaçış mümkün değil, çocukları izole etmek çok güç. Bunun yerine bu araçları faydalı bir şekilde yönetmek önemli. Örneğin, interneti araştırma yapmak için, yeni bilgi öğrenmek için kullanmak gerekir.
Teknolojik aletleri ‘biz de yapabilir miyiz ?’ ya da ‘dünyada kullanılacak yeni cihazlar üretebilir miyiz ?’ bakış açısıyla kullanmak gerekir. Çocuklar tüketime değil üretici olmaya yönlendirilmeli. Sorun üreten değil, inovatif bakış açısıyla sorun çözen bireyler olarak yetiştirilmeli. İşte biz de bu bağlamda onların bakış açısını bu anlamda katkı sunmaya çalışıyoruz.”