GÜNDEM Haber Girişi : 29 Mayıs 2017 14:45

Emüder Başkanı Bayram Esin "İlçemize yatırım yapmaya devam edeceğiz"

Emüder Başkanı Bayram Esin
Eyüp Müteahhitler Derneği 2. Olağan Genel Kurulunda kongreye katılan üyelerin tamamının oyunu alarak başkan seçilen Esin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram ESİN ile bir röportaj gerçekleştirdik. İş yaşamına dair birçok soru yönelttiğimiz Bayram ESIN tüm sorulara samimiyetle cevap verdi.

Merhaba; Öncelikle sizi tanımak isteriz. Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1964 yılında Malatya Pötürge’de doğdum. 1976 yılından beri İstanbul’da yaşıyorum. 5 çocuk babasıyım. Ticari hayatıma İlk tekstil sektöründe başladım. 1987 Yılında tekstil’de ilk işimi kurdum. 2000 yılında eğitim sektörüne girerek sürücü kursu ve dershane ile ilave işlere devam ettim. 2006 yılında inşaat sektörüne adım attım. Bir çok sivil toplum örgütünde görev aldım. Özellikle 2012 yılından beri Malatya Dernekler Federasyonu(MADEF) yönetim kurulu üyesiyim. Ayrıca Malatya Kube Eğitim Vakfının yönetim kurulundayım. 2 yıldır EMÜDER yönetim kurulu üyesiyim. Eyüp Yeşilpınar Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve şu anda Eyüp Sultanlıyım.

İnşaat sektörüne ne zaman nasıl girdiniz?

Benim ilk işim tekstil olmasına ragmen ilk olarak 1990’larda inşaat işi ile tanıştım. Zaman zaman inşaat yaptım ve en son 2006 yılından beri inşaat işine aktif olarak devam etmekteyim. Bir şey imal etmek, bir şeyler üretmek, bir eser ortaya koymak beni mutlu ediyor. Tesktil ile uğraşırken de imalat yapıyordum. İnşaat işini de severek yapıyorum. Güzel bir proje bittiği zaman, güzel bir eser ortaya çıktığı zaman çok mutlu oluyorum.

İş yaşamındaki öncelikleriniz ve ilkeleriniz neler?

Yapacağım işin ön araştırmasının iyi yapılması, finansman oluşturulması ve gelir gider dengesinin iyi takip edilmesi, kararlı ve disiplinli olmak öncelikli ilkerimizdir.

Eyüp Müteahhitler Derneği 2. Olağan Genel Kurulunda kongreye katılan üyelerin tamamının oyunu alarak başkan seçildiniz. Emüder ile ilgili projeleriniz nelerdir?

EMÜDER’in Eyüp İlçemize sağladığı ekonomik katkının yanı sıra sosyal faaliyetlere de önem vermektedir. Geçmiş dönemde arkadaşlarımız ile beraber bir çok sosyal sorumluluk projesi içinde olduk. Bundan sonra öncelikle belediyemiz  olmak üzere diğer kamu kurumları ve STK’lar ile birlikte dayanışma içinde olmaya çalışarak eğitim ve sosyal yardımlaşma projelerini devam ettireceğiz

Eyüplü müteahhitler olarak ilçemizin tarihi dokusuna uygun sosyal alanların daha geniş olduğu projeler yapmaya, güzel eserler ortaya koymaya devam edeceğiz.

Üyelerimize ticari avantajlar sağlıyacak projeler, anlaşmalar yapacağız. Üyelerimizin daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşmaları için birbirleriyle ticaret yapmaları için olanaklar sağlayacağız.

Şuan inşaat sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendirir misiniz?

Şu anda sadece inşaat sektörü değil ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı bir süreç var ve tabiki de inşaat sektörü bu durumdan etkilenmektedir.

Fakat hükümetimizin inşaat sektörüne verdiği desteği biliyoruz. Onun için bizlerde inşaat sektörü olarak kendi olanaklarımızı da kullanarak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Herşey çok mükemmel veya herşey çok kötü diyemeyiz. İnşallah bu zor zamanları bir an önce hep birlikte atlatacağız.

Eyüp'de inşaat sektörü içerisinde olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Öncelikle Eyüp’te olmaktan ve Eyüp’lü olmaktan gurur duyuyorum. Eyüp uzun süre imar planları yapılmayarak  diğer ilçelere göre az gelişmiş bir ilçedir. Fakat şu anda hem hükümet, hem büyükşehir hemde ilçe belediyemiz tarafından gerekli önemi görmektedir. Metro, tramvay ve altı yapı projeleri devam etmektedir. Bunlar sona erdiğinde Eyüp cazibe merkezi olacaktır.

Sektörde ve bölgemizde yaşadığınız problemler nelerdir?

Bizim bölgemiz çok zor bir bölge olup imar planlarına göre tevhit mecrubiyeti bulunmamaktadır.  İmar planlarında sürekli zorluklar ile karşılaşıyoruz. Bunun sonucunda ise imar bakımından çirkin görüntüler ortaya çıkmaktadır. Örneğin bir yerde 10 katlı bina yapılmakta, bunun yanında ise 3 katlı bina yapılmaktadır. Aynı ada içerisinde parsel tevhit mecburiyeti olsa bunlar ortadan kalkar. İnşallah yetkililerimiz bu sorunları çözer.

Eyüp Müteahhitler Derneği Üyeleri ortalama kaç kişiye iş olanağı sağlıyor ?

Şu anda 100’ün üzerinde üyemiz bulunmaktadır. Üye sayımızın arttırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tedarikçilerimizle beraber düşündüğümüzde 10.000 kişiye istihdam imkanı sağladığımızı düşünüyoruz.

İnsanların sizin sayenizde ev sahibi olmaları, İş onağı sağladığınız insanların  emekli olmaları nasıl bir duygu?

Bu duyguyu ben çok iyi bilirim. İlk ev sahibi olduğumda sanki dünyalar benim olmuştu. Bunun için özellikle ilk evini alan insanlara bu konuda yardımcı olduğum zaman ayrı bir mutluluk yaşamaktayım. İstihdam sağladığımız tedarikçilerimiz ve taşeronlarımızın yanında çalışan işçilere iş olanağı sağlamamız ve onların zaman içinde emekli olmaları bizi en çok mutlu eden olaydır.

Ev almak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

Eyüp ilçemiz şuanda hızla gelişmekte olan bir bölgedir.Ulaşım aksı her geçen gün gelişiyor bu nedenle ev almak isteyenlerin bölgemizden almalarını, yatırımlarının değer kazanacağına inanıyorum.

Eyüp Müteahhitler Derneği olarak sosyal sorumluluk projeniz var mı?

Tabiki var. Eğitim ve yardımlaşmaya önem veriyoruz. Başta çalışanlarımızın yeterlilik sertifikaları almalarına olanak sağlıyacağız. İlçemizde başta kamu kurumları olmak üzere ve diğer sivil toplum kuruluşları ile istişare yaparak ilçemizin eğitim ile ilgili ve diğer yardıma muhtaç insanlarımıza yardımlarımızı sürdüreceğiz.

Sosyal hayatınız ve aile yaşantız ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Muhafazakar bir aile yapısına sahibim. Cenab-ı Allah nasip etti. Bir kez umre bir kez de hacca gitmek nasip oldu. Allah herkese nasip etsin inşallah. Sosyal hayata önem veriyorum, bir çok dernek ve vakfın yönetim kurulu üyesiyim. Bunlardan artan  zamanımı ailemle geçirmekteyim. Hafta sonları ise düğün, taziye ve hasta ziyaretlerine zaman ayırarak bu tarz etkinliklere mutlaka icabet etmeye çalışmaktayım.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Biz ülkemizi seviyoruz, insanlarımızı seviyoruz. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan Öncelikle derneğimizde sonra ilçemizde ve ülkemizde elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. İlçemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. İlçemizin Eğitim ve refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacağız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.