DR. MİTHAT BÜLENT ÖZMEN 100 GÜNDE NE Mİ YAPTI?

Eyüpsultan’da 30 yıl sonra seçim kazanarak sol bir parti olan CHP’yi iktidara taşıyan Dr. Mithat Bülent Özmen’in başkanlık koltuğunda 100 günü geçti.

 

Başkan Özmen, 100 günde neler yaptığını sanırım yakın zamanda açıklayacaktır diye düşünüyorum. Ancak ben, 100 günde neler olduğunu kendi bakış açımla ifade etmek istediğim için bu yazıyı yazma gereği duydum.

 

Dr Mithat Bülent Özmen’in 100 gününü dolu dolu geçirdiğini az çok hepimiz biliyoruz sanırım.

 

Öncelikle daha önceki yazılarımda da ifade ettiğim gibi Dr. Mithat Bülent Özmen partizan bir bakış açısına sahip değil. Daha önce görev yaptığı kurumlarda da partizanca bir tutum takınmamıştır ve çoğulculuğa önem veren bir yönetim anlayışına sahiptir. Çalışma arkadaşlarını siyasi görüşüne göre değil, iş yapabilme yeteneğine göre belirliyor.

 

Siyasi atama yapmayacağını, Eyüpsultan’ı uzman, profesyonel bir ekiple yöneteceğini çeşitli ortamlarda paylaştı. Bu da şunu gösteriyor ki, ekibini kılı kırk yaran bir titizlikle belirliyor. 

 

Şu âna kadar atanan üç belediye başkan yardımcısı da geçmiş görevlerinde oldukça başarılı insanlar. İki başkan yardımcısı daha gelecek. Ne var ki, bürokrasi maalesef ülkemizde ağır çalışıyor.

 

Bürokratik işleyişin Dr. Mithat Bülent Özmen’in çalışma ekibini kuramamasına neden olduğunu bazı çevreler bilmesine rağmen bunu eleştiri konusu yapıyorlar, ama gerçek hiç de böyle değil.

 

Atanan başkan yardımcıları kısa sürede Eyüpsultan’a uyum sağladılar. Çöpler toplanıyor, caddeler, sokaklar asfaltlanıyor. Kısaca belediye hizmetleri kesintisiz devam ediyor.

 

Ama birtakım çevreler bu 100 günün boşa geçtiğini ima ederek aslında Eyüpsultan’da sol iktidarın hazımsızlığını yaşıyorlar.

 

Bu 100 günde Eyüpsultanlılar Nâzım Hikmetle tanıştılar. 

 

Yine bu 100 günde Eyüpsultanlılar ilk defa Hıdırellez Şenliği’nde doyasıya eğlendiler.

 

Yine bu 100 günde ilk defa Eyüpsultan, Dans ve Müzik Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

 

Eyüpsultan meydanlarında milli takımımızın başarısı için hep beraber kenetlendik.

 

Elimizi vicdanımıza koyarak konuşalım; Eyüpsultan Belediyesi’nde yürümeyen, aksayan hangi iş var?

 

Kötü bakış açısına sahipsek birçok şey söyleyebiliriz. Ama vicdanlı bakmamız gerekiyor.

 

Bu memlekette Ali İsmail Korkmaz adında 19 yaşında genç bir çocuk sivil faşistlerce katledildi.

 

Ve bugün sosyal medyada belediye başkanı olarak Dr. Mithat Bülent Özmen, Ali İsmail Korkmaz’ı andı.

 

Bu anma mesajı bile 100 günün içini tek başına doldurmaya yeterlidir bence.