Srebrenitsa Boşnak Soykırımı'nı anmak için bu yıl 4'üncü kez koştular

Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybedenler anısına bu yıl dördüncü kez düzenlenen Uluslararası Srebrenitsa Boşnak Soykırımı Anma Koşusu, Yeşilköy Balıkçılar Meydanı'nda gerçekleştirildi. 

Bakırköy Belediyesi ile Türkiye Bosna Sancak Derneği, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ve Rumeli Eğitim Vakfı’nın ortak düzenlediği koşuda Srebrenitsa'da soykırıma uğrayanlar anıldı.

 

 

Bu yıl dördüncüsü yapılan Uluslararası Srebrenica Boşnak Soykırım Anma Koşusu etkinliğine, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bosna Hersek Başkonsolosu Dragan Mihaljevic, Türkiye Bosna Sancak Derneği Adem Fazlıoğlu, Rumeli Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Ferzan ÖzerBayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, CHP Parti Meclis üyesi Cem Aydın, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, Beşiktaş İlçe Başkanı Alican Şen, CHP İl Sekreteri Soner Özimer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

Koşu sonrası tv kanalına açıklama yapan Rumeli Eğitim Vakfı’ Başkan Yardımcısı Ferzan Özer “ Aliya İzzetbegoviç’in güzel bir sözü var ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.’ Bizler burada bu sözü hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu organizasyonun ilkini yapanlardanım. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimi koşuya Rumeli Eğitim Vakfı olarak her sene sponsor oluyoruz. Bu katliamı unutturmamalıyız. Biz gelecek sende organizasyona sponsor olacağız. Benim babaannem Boşnak dedem ise Arnavut’tur. Ben her iki geni de taşıyorum. Her ikisinin de ruhları şad olsun. Katliamda büyük ihtimalle akrabalarımız da ölmüştür.  Katliamda hayatlarını kaybeden tüm hemşerilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bir daha dünyamızın hiçbir yerinde masum insanlar öldürülmesin.”


07.07.2024 15:38:34