EYÜP YEŞİLLENECEK

Eyüp Müteahhitler Derneği, Eyüp Belediyesi ve İstanbul Peyzaj Mimarları Odası ile ortaklaşa düzenlediği “Eyüp’te sağlıklı kentleşme ve peyzaj’ın önemi” paneli Eyüp Kültür Sanat Merkezinde yapıldı.

Panel Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde verilen kokteyl ile başladı. Kokteylde müteahhitler ile yan yana gelen Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek sıcak ve samimi sohbetlerde bulundu.

Sunumunu Nisa Kondak’ın yaptığı panelde izleyiciler Eyüp Müteahhitler Derneği’nin  ve İstanbul Peyzaj Mimarları Odası’nın faaliyetlerini anlatan tanıtım slayatı izledi.

Panele Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın,Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp Müteahhitler Derneği yönetim kurulu ve üyeleri, İstanbul Peyzaj Mimarları Odası yönetim kurulu ve üyeleri, Eyüp Belediyesi İmar Müdürü ve Park Bahçeler Müdürü katıldı.

 

Panelin açılış konuşmasını Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek yaptı. Kaymakam Dölek yaptığı açılış konuşmasında “İnşaat üretim ve denetim ile ilgili üç kurumun ortaklaşa yapmış oldukları paneli ilçemizde inşaat sektörü açısından çok olumlu buluyorum. Eyüp Müteahhitler Derneği’nin faaliyetlerini yakından izliyorum. İlçemizde sadece inşaat yapmıyorlar aynı zamanda sosyal yardım projeleri içesinde de yer alıyorlar. Panelimize katılan tüm kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın inşaat projelerinde peyzaj projesinin olması gerekliliğinin altını çizdi. Aydın odamızla aldığımız bu karar inşaat sektöründe peyzajın önemini göz önüne sermektedir. Almış olduğumuz karar ile İlçemizde daha yeşil ve düzenli binaların yapılması sağlanacaktır. Müteahhitlerimiz açısından da yapmış oldukları binaların değerlerini arttıran bir uygulama olacaktır. Odamıza ve toplantıya katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim ” dedi.

Panelin ev sahipliğini yapan Eyüp Müteahhitler Deneği Başkanı Murat Babayiğit konuşmasına panele katıltılanları selamlayarak başladı. Babayiğit “Sadece inşaat yapmakla binalar tamamlanmıyor. Bizler yaptığımız binalar ile kente yeni değerler katıyoruz. Ama peyzaj konusunda biraz eksik kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Belediyemiz ile Odamızın yapmış olduğu protokol hepimizi yakından ilgilendiriyor. Belli bir metrekareyi geçen projelerimizde oda onayı olması bizlerin çevreye ve doğaya daha duyarlı binalar yapmaya yöneltecektir. Bizle için bu karar memnuniyet vericidir. Bu karardan önce de peyzaj çalışmaları yapıyorduk ama bundan sonra onaylı projeleri hayata geçireceğiz. Bu karar ilçemizde yeşil dokunun planlı bir şekilde artmasına vesile olacaktır” dedi.

Eyüp Müteahhitler Deneği Başkanı Murat Babayiğit Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a katkılarından dolayı plaket sundu.

İstanbul Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Murat Ermaydan da panelin önemine değinerek “İstanbul Peyzaj Mimarları Odası olarak birçok belediye ile protokol imzaladık. Eyüp’te de odamızla belediyemiz protokol imzalayarak ruhsatlarda peyzaj projesi onayı gerekli kılındı. İstanbul Peyzaj Mimarları Odası olarak bizler işleri kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Peyzaj yeşil dokunun konutlarda olmazsa olmazlarındandır. Müteahhit arkadaşlarımıza oda olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Örneğin şehrin dokusuna göre ağaç öneriyoruz. Haliç kıyısı boğazın bir uzantısıdır. Haliç kıyısına projelerde erguvan ağacını öneriyoruz. Ama Yeşilpınar bölgesi rakım olarak yüksek olduğundan bu bölgeye ıhlamur ağacı öneriyoruz. Dolayısı ile daha yeşil bir şehir yaratmak için belediyeler ile imzaladığımız protokol gelecek nesillere yeşil bir şehir bırakmak açısından önemlidir. Panelimiz bu konuda uygulamalar ve projeler konusunda siz müteahhitleri bilgilendirme amaçlıdır. Bizimle beraber panelin organizasyonu içerisinde bulunan Eyüp Belediyesine ve Eyüp Müteahhitler Derneğine teşekkür ederim” dedi.

İstanbul Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Murat Ermaydan da panelin önemine değinerek “İstanbul Peyzaj Mimarları Odası olarak birçok belediye ile protokol imzaladık. Eyüp’te de odamızla belediyemiz protokol imzalayarak ruhsatlarda peyzaj projesi onayı gerekli kılındı. İstanbul Peyzaj Mimarları Odası olarak bizler işleri kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Peyzaj yeşil dokunun konutlarda olmazsa olmazlarındandır. Müteahhit arkadaşlarımıza oda olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Örneğin şehrin dokusuna göre ağaç öneriyoruz. Haliç kıyısı boğazın bir uzantısıdır. Haliç kıyısına projelerde erguvan ağacını öneriyoruz. Ama Yeşilpınar bölgesi rakım olarak yüksek olduğundan bu bölgeye ıhlamur ağacı öneriyoruz. Dolayısı ile daha yeşil bir şehir yaratmak için belediyeler ile imzaladığımız protokol gelecek nesillere yeşil bir şehir bırakmak açısından önemlidir. Panelimiz bu konuda uygulamalar ve projeler konusunda siz müteahhitleri bilgilendirme amaçlıdır. Bizimle beraber panelin organizasyonu içerisinde bulunan Eyüp Belediyesine ve Eyüp Müteahhitler Derneğine teşekkür ederim” dedi

Konuşmalardan sonra İstanbul Peyzaj Mimarları Odası Başkan Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mengü tarafından panel verildi. İki bölümden oluşan panelde ilk bölümde işleyişle ilgili bilgiler verildi. İkinci bölümde de soru cevap şeklinde izleyiciler paneliste sorular sordu.

Panel hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.


02.06.2016 14:21:00