YEREL MUHALEFETİN İNANILMAZ SESSİZLİĞİ

Cumhur İttifakı, Eyüpsultan ilçesinde büyük umutlarla ve deneyimli bürokratlarından olan Deniz Köken’i adaylaştırarak son seçimlerde küçük bir fark ile kazanmıştı. Yerel seçimlerden bu yana 3 yıl geçmesine ve vaat listesine bakıldığında çoğunun hayata geçirilmemesine rağmen, sosyal medya algısını iyi yönetmesiyle çok başarılı imajı Eyüpsultan belediyesi için lanse ediliyor.

 

Peki gerçekler;

 

Spor totoya yüzme havuzunu yaptıran, bir AVM içine buz paten pisti yaptırıp AVM müşteri sayısının artmasını kendine görev bilen ve bunun övgüyle açılışını yapan ve kuzey ormanları içindeki tarım arazisi statüsündeki belediye arsalarını satıp vaatlerini yerine getirmek için öz kaynaklarını kullanan bir yerel politika ile mi başarı sağlanır?

 

Mesela Eyüpsultan geçtiğimiz dönemde şu sloganı kullanır idi; HUZURUN BAŞKENTİ EYÜP... Şimdi ise DENETİMSİZLİĞİN BAŞKENTİ EYÜPSULTAN MI demeliyiz?

 

Geçtiğimiz ay Eyüpsultan’daki bir inşaatta gerekli önlemler alınmadığı için 11 yaşında bir çocuk şantiyeye düşüp hayata veda etti. Eyüpsultan belediyesi ise itiraf gibi bir açıklama yapmıştı.

 

Eyüpsultan Belediyesinin açıklaması Bknz;

 

 

RUHSATSIZ VE YASAL YOLLARI TAMAMLANMADAN BAŞLATILAN İNŞAAT...

 

Anketlerde en başarılı belediye çıkan ama ilçesindeki inşaatları denetleme konusunda o kadar başarı sergileyemeyen bir belediye...

 

Denetimin olmadığı yerde tabii olaylar zinciri peşi sıra gelir. Birden ne olduysa İşletmeler Müdürü VAHİT OLGUN görevden alınıyor. Görevden alma hadisesi hakkında çokça dedikodu var fakat adli bir süreç başlamadığından bir belgeye kimse ulaşamıyor.

Bknz; Bir sosyal medya yorumcusunun paylaşımı;

 

 

 

PEKİ, SİYASİ YEREL MUHALEFET NERDE?
 

Siyasete yerel anlamda yön verenler siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileridir. MİLLET İttifakı mensupları olan partileri hatırlayalım; CUMHURİYET HALK PARTİSİ, İYİ PARTI, SAADET PARTİSİ,DEMOKRAT PARTİ, DEVA PARTİSİ, GELECEK PARTİSİ..

 

MİLLET İttifakı mensubu partilerin hepsinin Eyüpsultan ’da ilçe başkanlıkları mevcut. Hepsinin de sırasıyla ciddi üyeleri ve teşkilatlanmaları var. Fakat nedense MİLLET İttifakı partilerinin Ankara'daki birlikteliği ve siyasi faaliyetleri başarıyla devam ederken, Eyüpsultan ‘da muhalefet pek cılız kalıyor.

 

Mesela yerelde yeni bir mahalle kuruluyor ve korunaklı sitelerin yoğun olduğu bu mahalle de Millet İttifakına mensup 3 aday çıkıyor ve AKP tek bir adayla mahalleyi kazanıyor. Bu konuyu merak edenler bir önceki yazımı okursa detaylara ulaşabilir.

 

EYÜPSULTAN Belediyesinde yukarı da bahsettiğimiz son 1 ayda peşi sıralı olaylar gerçekleşiyor ama MİLLET İTTİFAKI ilçe başkanları ne yerel, ne ulusal hiçbir basın mecrası da bir basın açıklaması yapmıyor. Teşkilatlarında bulunan yöneticiler ve üyeleri harekete geçiremiyorlar.

 

Yerel mecliste muhalif meclis üyelerinin önergeleri ve mücadelesini gözlemliyoruz, fakat bu siyasi partilerin siyaset yapması gereken, kamuoyunda yerel konularda açıklamalar veya çözüm önerilerinde bulunması gereken siyasi ilçe başkanlıklarında bu mücadeleyi ve faaliyeti göremiyoruz.

 

Yerelde siyaset yapan siyasi erk koltuklarında oturanların, böylesine sessiz kalmasına sanırım üyeleri de meraklanıyordur ama GENEL MERKEZ düzeyindeki yöneticiler bunları biliyor mudur?

 

Pek emin değilim...

Etiketler : coşkunşen muhalefet