VATANDAŞA DAYATILAN SİSTEM! 

Vekil listelerinin belirlenmesinin ardından başlayan tartışmalar hararete neden oldu.

 

Vatandaş tedirgin!

 

Sokağın yükselen sesinde vatandaş, Ittifak listelerinde bulunan bazı isimlerin ciddi anlamda sıkıntı doğurduğunu söylerken vekil sıralamasının da önemini vurgulayarak, sıralamayı manidar buluyor.
 

İttifakın getirmiş olduğu ortak aday listesindeki karışıklık çok fazla rahatsızlığa neden olurken, ittifak altında oy kullanmaktan, mevcut sistemin içinde olmaktan rahatsız olan seçmen de var..

 

Bülent Ecevit'i ARIYORUZ diyen de var... geçmişten örnek veren de.

İşte onlardan biri.


Siyasî yaşamına Chp ile başlayan Ecevit, partisine büyük başarı sağladıktan sonra siyasi ideolojileri bakımından Chp ile yollarını ayırarak  Dsp kurup seçimlere girer. Dönemin bir çok önemli parti liderleri ile yarışan Ecevit'in parti ideolojisi ve seçim sloganlarını net bir şekilde ortaya koyması onu başarıya taşımış ve dönemin bir çok önemli siyasî liderlerini geride bırakarak sol bir  partinin en yüksek oy almasını sağlayıp başbakanlık koltuğuna oturmuş olmasını örnek vererek, böyle bir siyasetçiye ihtiyaç duyulduğunu belirten seçmen de var.

 

Vatandaşın dile getirdiği diğer önemli bir konu ise;


Ittifak guruplarına bakıldığı zaman parti liderlerinin devlet kademelerinin önemli noktalarında görev yapmış olması, bürokrasi açısından büyük bir önem arz ederken burda görmek istediğimiz 


tecrübe ve deneyimlerin tatmin edici olmayışının rahatsızlığından bahsederek tüm ittifak ortaklarından devlet ciddiyeti beklediklerini belirten seçmen de var.

 

Vekil adaylarında ki tüm bu karışıklık içerisinde, sistemin bunu gerektirdiğini unutmayalım. Evet vekil önemli fakat parlamenter sisteme geçmeden vekil olmanın çok bir önem arz etmediğini, önceliğin meclis çoğunluğunu sağmak olduğunu da bilmeliyiz diyen seçmen de var.

 

Sokağın nabzı şimdilik bu şekilde.


Ilerleyen günlerde neler olur siyaset nasıl şekillenir bilinmez ama 100'ün üzerinde siyasi partisi olan bir ülkede siyasi kriz yaşanması oldukça düşündürücü. 
  
                                 

Tülay Edis