KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 13 Mart 2019 02:33

Sinema yazarı Rıza Oylum'dan 'İran Sineması'

Sinema yazarı Rıza Oylum'dan 'İran Sineması'
Sinema yazarı Rıza Oylum, hafta sonunda, Beyoğlu'nun yeni sanat mekânı Culter'da İran sineması üzerine bir söyleşi gerçekleştiriyor. 16 Mart Cumartesi günü 19.00'da sinemaseverlerle buluşacak olan yazar, ayrıca 'İran Sineması' kitabını da imzalayacak.

Dünya sinemasında etkili bir yer edinen İran sineması, Beyoğlu'nun yeni sanat mekânı Culter'da, sinema yazarı Rıza Oylum tarafından masaya yatırılıyor. 

Mart ayında yayımlanan İran Sineması kitabıyla İran sinemasının ayrıntılarını okuyucularına sunan Oylum, Abbas Kiyarüstemi'den Muhsin Mahmelbaf'a, Mecid Mecidi'den Asghar Ferhadi'ye uzanan bir çizgide farklı yönetmenlerin filmlerinden pasajlar paylaşarak İran sinemasının içinde barındırdığı zengin imge dünyasına ışık tutan keyifli bir okuma yapacak.

16 Mart Cumartesi günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek etkinlikte yazar, söyleşi sonrası sinemaseverlere İran Sineması kitabını da imzalayacak.

Yer: Culter
Adres: Hacı Mimi Külhanı Sokak, No: 28/A Beyoğlu
Tel: (212) 252 8269

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.