GENEL Haber Girişi : 21 Mayıs 2020 11:45

Sıcaklıklar düşüyor, fırtına ve yağmur geliyor

Sıcaklıklar düşüyor, fırtına ve yağmur geliyor
Geçtiğimiz haftadan itibaren yaz sıcaklarının yaşandığı yurt genelinde sıcaklıklar 6 derece kadar düşüyor. Öte yandan Marmara, Batı Karadeniz ve Ege Bölgesi için de kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Batı Karadeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İzmir, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas, Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz ile Sakarya, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın kuzey ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/sa), İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

YAĞMUR VE FIRTINA YA DİKKAT

Yağışların; Batı Karadeniz ile Sakarya, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumasuz şartlara karşı(Su baskını, Yıldırım, Yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın ; İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun Batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve yer yer toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul'da şiddetli rüzgar etkili oluyor

İstanbul'da gece saatlerinde sıcaklığın düşmesiyle birlikte şiddetli rüzgar etkili oluyor.

Türkiye’de bugünden itibaren etkili olacak soğuk ve yağışlı hava öncesi İstanbul’da şiddetli rüzgar gece saatlerinde etkili oldu. Yarımada’nın önemli yerlerinden biri olan Eminönü ve Sarayburnu Sahilinde şiddetli rüzgarın etkileri görüldü.

Rüzgarlı havanın bugün öğle saatlerinden itibaren yağışa dönmesi bekleniyor