GENEL Haber Girişi : 30 Nisan 2019 08:58

ŞEHİT İTFAİYE ONBAŞI TANER ÇEBİ DUALARLA ANILDI

ŞEHİT İTFAİYE ONBAŞI TANER ÇEBİ DUALARLA ANILDI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehadetinin birinci yıl dönümünde şehit itfaiye onbaşı Taner Çebi'yi dualarla andı

Geçen yıl Fatih'te bir otelin sauna kısmında çıkan yangına arkadaşlarıyla birlikte müdahale ederken ağır yaralanıp tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Onbaşı Taner Çebi, şehadetinin birinci yıl dönümünde dualarla anılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şehit Çebi’nin son görev yeri olan Fatih’teki İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek şehit itfaiye onbaşının ruhuna Fatiha okudu ve dua etti. Çebi’nin mesai arkadaşları ile de sohbet eden İmamoğlu, İstanbul İtfaiyesi’nin çalışmaları ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

-BURADA TEMPOM UZUN OLACAK-
İtfaiye Daire Başkanlığı ziyareti sonrasında Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binasına yürüyerek geçen İmamoğlu yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren İmamoğlu kendisini yol boyu takip eden basın mensuplarına, “Seçim çalışmalarım sırasında seçildikten sonra da sokakta olacağımı söylemiştim. Daha tempoya başlayamadım aslında. Benim asıl yürüyüşüm çalışırken. Ben her gün yürürüm. Burada da tempom uzun olacak zaten. Belediye başkanlığının en zevkli yanı dolaşarak durum tespiti yapmak. Bazen sıkıntıları yerinde görmek, vatandaşı dinlemek. Bu inanılmaz bir geri dönüş sağlıyor. Pek çok hatayı görebiliyorsunuz” diye konuştu.

-BELEDİYEDE ÇALIŞMAK KUTSAL BİR İŞ-
Bir gazetecinin, “1 Mayıs’ta nasıl bir program yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Başkan İmamoğlu şu cevabı verdi: “Ben her 1 Mayıs öncesinde çalışanlarımla buluşurum.  Buraya (Saraçhane) davet edeceğiz, onların emeklerine duyduğum saygıyı anlatacağım. Aynı zamanda onlara sorumluluklarını hatırlatacağım, çünkü 16 Milyon insana hizmet ediyorlar. Belediyede çalışmak kutsal bir iş. Ama bunun farklı bir yönü var, onu hatırlatacağım. Duyduğum saygıyı, minneti ve aynı zamanda onların haklarını koruyacağımı söyleyeceğim. Ben 1 Mayıs’ta alana gidip orada emeğin, bayramın tadını almış birisiyim. Gerçekten bir bayram. Her şey var. Aynı zamanda bir kutlama da var. Eleştiri de olacak. Oraya katılacağım. Ve oradaki çalışanların, emekçilerin bayramını kutlayacağım. Tabi ki buradaki çalışanlarımıza da 1 Mayıs’a gitmek isteyenlere, ‘buyurun yardımcı olayım, gidin’ diyeceğim. Tabi kendi takdirleri. Emeğin bayramı güzeldir. Emeğin kutsallığını kutlamak da güzeldir.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.