GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ocak 2020 10:09

SAYIŞTAY RAPORLARI AÇIKLANDI

SAYIŞTAY RAPORLARI AÇIKLANDI
Sayıştay’ın incelediği Eyüpsultan Belediyesinde milyonlarca liranın akıbeti de birçok personelin görevi de belirsiz. Projesi olmayan ‘at çiftliği’ için kiralanan araziden sorumlular habersiz.

Sayıştay, 2018 denetimleri kapsamında Eyüpsultan Belediyesini inceledi. Eyüpsultan Belediyesinde yapılan pek çok usulsüzlük Sayıştay denetimine takıldı. Sayıştay, Belediyede iç denetimin olmadığını, belediye birim ve personel görevlerinin yazılı olarak belirlenmediğini, çok sayıda bilgi ve belgenin olmadığını kaydetti. Örneğin belediye, ‘başkanlık oluru’ ile plan ve projesi bile olmayan ‘at çiftliği’ kurmak için arazi kiraladı. Bu kiralamadan ‘taşınmazlardan sorumlu birim personelinin’ dahi haberi olmadı.

Sayıştay, Eyüpsultan Belediyesinin gerek taşınmaz edinimlerinde gerekse kiralamalarında kamu hizmeti kıstasını gözetmediğini tespit etti. Sayıştay tarafından verilen bir örnek, belediyenin “at çiftliği olarak kullanılmak üzere arazi” kiralanması oldu. At çiftliği yapmak için arazinin kiralanmasından önce herhangi bir plan-proje yapılmadığı, taşınmazlardan sorumlu birim personelinin dahil konudan bihaber olduğu tespit edildi. Belediye savunmasında, arazinin “Başkanlık Oluru” ile kiralandığını söyledi.