GÜNDEM Haber Girişi : 05 Temmuz 2018 16:06

SAİM DİKEN’DEN UYUŞTURUCU TEPKİSİ

SAİM DİKEN’DEN UYUŞTURUCU TEPKİSİ
Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı Saim Diken gazetemize yaptığı açıklamada ülkemizde ve ilçemizde, artan uyuşturucu kullanımına ve satışına karşı tepkisini dile getirdi.

Uyuşturucu kullanımının ve satışının tehlikesinin ülkemizdeki gençliği tüketmeye yönelik olduğunun vurgusunu yapan Saim Diken, “Özellikle ilçemizde' uyuşturucuyla ilgili ciddi sorunların olduğunu burada ifade etmek isterim. Uyuşturucu gençlerimizi esir alıyor. İçişleri bakanlığımızı ve emniyet güçlerimiz mücadele ediyorlar. Ancak bu mücadeleler maalesef yetersiz kalıyor. Sivil toplum kuruluşları olarak bizlere de önemli görevler düşmektedir. Dün gece Yeşilpınar Mahallesi’nde satıcılar ile vatandaşlar arasında çıkan kavga ilçemizde durumun cidiyetini ortaya koymaktadır. Sosyal medyada bonzai denen uyuşturcu kullanıp bayılan gençlerimizin hali yüreğimizi yakıyor. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, emniyet ve konunun uzmanları ile bu konuda ortaklaşa çalışmalar yürüterek  genlerimizi uyuşturucunun zararları konusunda bilgilendirmeliyiz. Uyuşturucu bağımlısı olan gençleri tedavi ettirmeliyiz. O gençleri kazanmak için bölgede çalışmalar yapmalıyız. Amasaya Dernekler Fedarasyonu olarak önümüzdeki günlerde federasyon merkezinde bu kanuda umanlar ile beraber çalışmalar başlatacağız. Uyuşturucu’nun gençlerimizi esir almasına seyirci kalmayacağız ” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.