GENEL Haber Girişi : 29 Ağustos 2019 14:56

SAİM DİKEN'DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

SAİM DİKEN'DEN 30 AĞUSTOS MESAJI
Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı Saim Diken 30 Ağustos Cafer Bayramı kutlama mesajı yayınladı

Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı Saim Diken mesajı'nda, "1922 yılı 30 Ağustos'unda Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşımızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 97’inci yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 

Zafer Bayramı, 30 Ağustos zaferi ile kurulan ve Türk milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealimizi bir kez daha ifade ettiğimiz bir onur günüdür. 

Ülkemizin, devletimizin temellerinde yer alan yüksek ruh ve şuur, milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, hangi şart altında olursak olalım her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."