SAÇAK PARSELLERDE İKİNCİ TEMEL ATILDI

Eyüpsultan'da saçak parseller olarak adlandırılan Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri'nde bulunan 6 bin 500 konut için “Yerinde Dönüşüm” adıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi devam ediyor.

 

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in girişimleriyle, Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahallelerinde bulunan 46 siteyi kapsayan saçak parseller adıyla tanımlanan alanda imar planı ve tapusu bulunan parsellerdeki yapıların dönüşebilmesi konusunda yıllardır yaşanan sorun plan notu değişikliği yapılarak çözüme kavuşturuldu.

 

 

Bu şekilde 46 sitenin bulunduğu alanda müteahhit-vatandaş işbirliği ile yaklaşık 6 bin 500 bağımsız birimin dönüşümü sağlanacak.

 

 

Konu ile ilgili ilk olarak Başkan Deniz Köken’in katılımıyla, Didem Sitesi'nde temel atma töreni gerçekleştirilmişti.

 

 

MALİYE BLOKLARI’NDA TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Çalışmaların devamında bu kez 83 bağımsız birimden oluşan Maliye Blokları’nda yerinde dönüşüm başladı.

 

 

Maliye Blokları’nda, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla temel atma töreni düzenlendi.

 

 

Yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında 151 bağımsız birim üretilecek olan alanda düzenlenen törene Başkan Deniz Köken ile birlikte Başkan Yardımcıları, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Eyüp Müteahhitler Derneği, muhtarlar, inşaatı yapacak olan SEN-PA İnşaat firması yetkilileri site sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

KOMŞULARIMIZLA DAHA SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAYALIM İSTEDİK”

 

Başkan Deniz Köken törende yaptığı konuşmada, 5 ay önce Didem Sitesi’nde yapılan törende ‘Rantsal dönüşüm değil, yaşamsal dönüşüm yapmak istiyoruz’ dediğini hatırlatarak şöyle devam etti:

 

 

"Bu bölgemizi bir yere taşımadan, komşularımızla daha sağlıklı bir çevrede yaşayalım istedik ve yerel müteahhitlerle çalışmak önceliğimizdi. Didem 1 bitti, Didem 2, Didem 3 sırada bekliyor. Öğretmen Blokları’nın 7 bloklu olan bölümü de hazır. Bu haliyle 536 tane daire yıkılıyor, yerine yaklaşık bin 40 tane daire yapılıyor.

 

 

250 BİN METREKARE ALAN KAMUYA KALACAK”

 

Tamamı bittiğinde yeşil donatı alanı daha çok olacak, ciddi bir yeşil doku olacak, yollar büyüyecek. Bu 46 parselin oturduğu alan 400 bin metrekare, inşaatın tamamının oturacağı alan 150 bin. Geri kalan 250 bin metrekaresi kamuya kalacak.

 

 

BÖLGEDE OKUL SORUNU UZUN BİR SÜRE ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK”

 

90 derslikli Şehit Öğretmenler ilk ve ortaokulunun ihalesi bitti, şu anda inşaatına başlandı. Yine Refhan Tümer Lisesi, ortaokulu ve ilkokulunun mülkiyet sorunları çözüldü. Proje aşamasından sonra yakın zamanda ihaleye çıkacak. Bizim yaptığımız ortaokulu da hızlandırdık. Bu aksta okul sorunu uzun bir süre çözülmüş olacak. Burası artık büyük bir yaşam alanı oldu. Bölgeye artık bizler de sosyal, sportif tesislerle girmek zorundayız"

Konuşmanın ardından Başkan Deniz Köken, törene katılanlarla birlikte temel atma işlemini gerçekleştirdi.