KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 09 Nisan 2022 08:58

Ramazanda eğlenceli bir ara tatil

Ramazanda eğlenceli bir ara tatil
Ara tatil başladı, okullar kapandı. Çocuklar önlerindeki yedi günü eğlenerek ve öğrenerek geçirmek istiyor. Üstelik ramazan ayına denk gelmesi de onlara farklı bir atmosfer yaşatacak.

AKM'DE SANAT BİR BAŞKA!
Atatürk Kültür Merkezi'nde nisan ayı boyunca oldukça güzel programlar var. Çocuk Sanat Merkezi'nde; ritim, müzik, drama, bale, resim, Karagöz yapımı, masal, karikatür atölyeleri bulunuyor. Ayrıca çocuk oyunları görülmeye değer. Çocuğunuzla birlikte katılıp sabahtan akşama kadar sanatın büyülü dünyasında yolculuk yapacağınız bir mekân olan AKM'yi ara tatilde mutlaka ziyaret edin.
 

ÇAĞDAŞ SANAT ATÖLYESİ
Arter'in çocuk atölyeleri, ara tatilde de farklı yaş gruplarından katılımcılarını bekliyor. Arter'in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyelerde çocuklar, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak kendi eserlerini üretip çağdaş sanatı keşfediyor. Çocuk atölyeleri 9 Nisan'da "Bu Kimin İzi?", 13 ve 16 Nisan'da "Gez, Bak, Çiz", 23 Nisan'da "Kavanoz Galaksisi", 30 Nisan'da ise "Ters Köşe" başlığıyla düzenlenecek.


HACİVAT ILE KARAGÖZ GALATAPORT'TA
Hacivat-Karagöz gösterisi 13 Nisan Çarşamba akşamı Galataport İstanbul'da Nostalji İstanbul etkinliği kapsamında sahnelenecek. Katılımın ücretsiz olduğu Hacivat-Karagöz gösterisi Müze Meydanı'na kurulan sahnede çocuklarla buluşacak. 7'den 70'e herkesin yüzünü güldüren Hacivat-Karagöz, nefes alabilmek için çocuklara bir alternatif sunuyor.

MÜZEYE SANAL TUR
İstanbul Modern, Değişen Resimler, Duvarların Resmi, Benim Renklerim, Birleşen Nesneler, Lekeler ve Çizgiler adlı atölye programları ara tatilde çocukları bekliyor. Atölye çalışmaları, İstanbul Modern'in koleksiyon sergilerinin sanal tur gösterimiyle başlıyor. Çocuklar, sanat yapıtlarını müze uzmanlarıyla birlikte çözümlüyor.



EYÜPSULTAN'DA ÇOCUK OLMAK
Eyüpsultan Belediyesi, ramazan ayı süresince ramazan coşkusunun yaşanacağı birbirinden güzel etkinlikler düzenliyor. Çocuk etkinlikleri ramazan süresince cumartesi ve pazar günleri Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde 14:00- 15:00, Alibeyköy Osmanlı Park'ta ise 15:00 - 16:00 saatleri arasında yapılıyor. Etkinliklerde çocuklar Hacivat - Karagöz, Meddah, kukla gösterileri, masal dinletileri, çocuk tiyatroları ve birbirinden heyecanlı yarışmalarla eğleniyor, ramazan ayının güzelliklerini yaşıyor.

RENGÂRENK BİR DÜNYA
İstanbul Cevahir Çocuk Kulübü de çocuklara özel bir ara tatil programı hazırlamış. Üstelik hepsi ücretsiz! Programda çocuklar karikatüristlerle bir araya gelerek çizimlere ilham olacak, atölyelerde yaratıcılıklarını keşfedecek, balon süsleme ve yüz boyama etkinlikleri ile eğlenecek, sihirbazlık gösterileriyle rengarenk bir dünyaya dahil olacak.

KENDİ ÖLÇÜ ALETİNİ TASARLA
Pera Müzesi Öğrenme Programları, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu'ndan ilhamla ara tatilde 7-12 yaş grubu çocuklar için Ağırlık ve Ölçü Sanatı temalı atölyeler düzenliyor. Türkiye'nin dört bir yanından çocukların 11 - 16 Nisan tarihleri arasında Zoom üzerinden ücretsiz katılabilecekleri program kapsamında önce Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisi çevirim içi gezilecek, sonra birlikte takvimli saat, kilden ağırlık ve usturlap yapılacak