GENEL Haber Girişi : 11 Ağustos 2022 13:40

PLAN TADİLATININ İÇERİĞİ NEDİR ?

PLAN TADİLATININ İÇERİĞİ NEDİR ?
İBB Tarafından askıya çıkarılan planlardan hangi binalar ve kimler faydalanacak?

Şehir Planlama Müdürlüğünce yürütülen Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan, Ağaçlı, Odayeri, İhsaniye, Göktürk Merkez, Mithatpaşa, Mimar Sinan, 5 Levent, Akşemsettin, Çırçır, Alibeyköy, Güzeltepe, Yeşilpınar, Karadolap, Esentepe, Sakarya, Emniyettepe, Silahtarağa, Merkez, İslambey, Rami Yeni, Rami Cuma, Düğmeciler, Nişancı, Topçular, Defterdar Mahallelerindeki riskli yapılarda kazanılmış hakların iadesine ilişkin plan notu değişikliği, 28.07.2022 tarihinden itibaren 30 gün süreyle Belediyemizde askıya çıkarılmıştır.

 

 

Örneğin ; Temeli 200 m2 , kat adedi 5 olan bir yapı şuan ki uygulama imar planında yıkılıp yeniden yapılınca temeli 150 m2 ye kat adedi 3 e düşüyor… bu durumda Mal Sahibinin kayıbı olduğu için Mütahit firmaya verilmeyip eski haldeki binada oturulmaya devam ediliyordu..

İşte bu yasa ile artık yıkılıp yapılınca eski temel oranı ve kat adedinin aynısı ile bina yenilenebiliyor, hem mal sahibi hem Mütahit için bir takım avantaj sağlanıyor..

Her bina bu yasadan faydalanamıyor !

Bu yasadan faydalanma şartı

1) İmar barışından faydalanmamış olmak

2)Eski Bina kaç senelik olursa olsun İskanı veya eski ruhsatının bulunması

3)Mevcut bina şuan ki planlarda Yeşil Alan-Kamu Alanı-Sosyal Donatı-imar yolu gibi kısımlarda bulunmaması şartı

..

Bu plan notu İstanbul’un bütün ilçelerinde de mevcut planlara uygulanmak üzere çıkarılmıştır. vatandaş lehine olan bir durumdur.