KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 28 Mart 2018 11:30

Nakip Çalışkan ile Alibeyköy Tarihi

Nakip Çalışkan ile Alibeyköy Tarihi
63 yaşındaki Nakip Çalışkan, Alibeyköylüler’in buluşma adresi olan, zaman zaman toplanarak çay içip sohbet ettikleri mekanının duvarlarını 1920’li yıllardan günümüze kadar uzanan Alibeyköy’ün siyah beyaz fotoğraflarıyla donattı

Emekli olduktan sonra Alibeyköy’ün eski yıllarına ait fotoğraflarını toplamaya başladığını söyleyen Çalışkan, “Altı yılda eş dost sayesinde 1000’in üzerine fotoğraf topladık. Tabii bütün fotoğrafları buraya koyma şansımız yok, büyük bir çoğunluğunu evde taradıktan sonra bilgisayarımda klasörlüyorum. Zaman zaman bu fotoğraflarla videolar hazırlayıp kendi sosyal medya hesabımda yayınlıyorum” diye konuştu.



Dükkanın Alibeyköylüler’in buluşma adresi haline geldiğini belirten Nakip Çalışkan, “Arkadaşlar buraya gelir, çay içip, sohbet edip eski günleri yad ederiz. Fotoğraflarda kendilerini gördükleri zaman duygulanıyorlar. Daha sonra, önceden burası böyleydi diye anlatmaya başlıyorlar. Burada dedelerinin, babaannelerinin fotoğraflarını görüp geçmişe dalıyorlar. Burada Alibeyköy’ün canlı fotoğraf tarihi var. Geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan Belediye Başkanımız Remzi Aydın da ziyaretimize geldi. Fotoğrafları tek tek yakından inceleyip, kendisiyle Alibeyköy’ün tarihi ile ilgili hasbihal ettik” dedi.



"Geleneksel hale getirdik"

Her sene Alibeyköylüler olarak senede bir defa Mayıs ayında eski yazlık sinemada toplandıklarını sözlerine ekleyen Çalışkan,“Artık  İstanbul dışında oturan ya da İstanbul’un farklı ilçelerinde bulunan birçok eski Alibeyköylüyü bir araya getiriyoruz. Yıllardır birbirlerini görmeyen insanlar bu vesileyle görüşme fırsatı buluyor. Bunu geleneksel bir hale getirdik”şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.