KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 02 Haziran 2017 21:08

Nâzım Hikmet şiirleri Kadıköy duvarlarında

Nâzım Hikmet şiirleri Kadıköy duvarlarında
Kadıköy Belediyesi, Türkçenin büyük şairi Nâzım Hikmet'in şiirlerini Kadıköy sokaklarına astı. Kadıköylüler, büyük ustanın 20 farklı dizesiyle sokaklarda karşılaşıyor.

Usta şair Nâzım Hikmet’in şiirleri ölüm yıldönümü olan 3 Haziran öncesi Ali Suavi Sokak’ta bulunan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin duvarlarına ve Moda Caddesi’ndeki bloklara asıldı. Böylelikle, Kadıköy sokaklarında yürüyenlere Nâzım Hikmet’in 20 farklı dizesi yol arkadaşlığı yapacak.

Kadıköy Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü bir yıl önce, Kadıköy’de yaşayan sanatçıların yaşadıkları sokakların bilinirliğini artırmak amacıyla "Yaşayan Sokaklar" projesini başlatmıştı.

Cemal Süreya’nın şiirlerinin kaldırım taşlarına yazılmasıyla başlayan proje, "Güneşi İçenlerin Türküsü", "Kerem Gibi", "Memleketimden İnsan Manzaraları" ve daha pek çok şiiri ile edebiyatımıza damgasını vuran Nâzım Hikmet ile devam ediyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.