ASAYİŞ Haber Girişi : 04 Haziran 2022 09:49

MİNİK EŞREF’İN ÖLDÜĞÜ İNŞAAT RUHSATSIZ ÇIKTI

MİNİK EŞREF’İN ÖLDÜĞÜ  İNŞAAT RUHSATSIZ ÇIKTI
EYÜPSULTAN'DA ruhsatsız şantiye içerisindeki kestirme yolu kullanırken dengesini kaybedip inşaat demirlerinin üzerine düşerek feci şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Eşref Güneş'in ölümünde yürek burkan detay oraya çıktı.

İNŞAAT RUHSATSIZ ÇIKTI MÜTEAHHİT ADLİYEDE
Yaşanan olaya ilişkin Eyüpsultan Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Müteahhit firma tarafından, yasal yolları tamamlanmadan ruhsatsız olarak başlatılan inşaat alanında bu elim hadise meydana gelmiştir. Kazayla ilgili başlattığımız incelememiz devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. Öte yandan gözaltına alınan müteahhidin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

 

PASTASINI PAYLAŞMAYA GİTTİ
Baba Fesih Güneş: İhmal var. İnşaatta hiçbir şey yok, sac yok. Bu tamamen ihmal. Diyecek hiçbir şeyim yok. Pasta aldım, arkadaşlarıma pasta götüreyim, yiyeyim dedi. Geçen hafta doğum günüydü. Keşke işe gitmeseydim, onun peşini bırakmasaydım, yapamadım. Kendimi de haksız buluyorum" ifadelerini kullandı.

 


 


İNSAN HAYATI ÇOK UCUZ
Amca Mehmet Güneş "Okulda top oynamaya gitmiş, dönerken inşaatın açıkta olması nedeniyle kestirme olsun diye oraya girmiş. Oradan geçerken ayağı kaymış, temel çukuruna düşmüş. Temel de yeni atılmış, temelin demirleri dışarıda düşünce demirler boğazına saplanmış. Olay yerinde hayatını kaybetmiş. İleride polis olacağım diyordu. İnsan hayatına önem verilse o inşaatın çevresi kapatılırdı. Bunu ne denetleyen belediye var ne zabıta var. İnsan hayatı çok ucuz annesi perişan halde, ailesi perişan halde, biz de perişanız. Dün yaşayan çocuğumuz birilerinin ihmalkarlığı yüzünden bugün yok" ifadelerini kullandı.