GENEL Haber Girişi : 06 Eylül 2021 09:54

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN SAAT VERDİ

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN SAAT VERDİ
İstanbul için sarı alarm veren Meteoroloji, saat verip vatandaşı uyardı.

İstanbul’da beklenen fırtına için sarı alarm veren Meteoroloji, ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar yaşanması gibi durumlar için uyarıda bulundu.

Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Düzce, Artvin ve Ardahan çevrelerinde, Çanakkale’nin doğusu ile Akdeniz’in Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN UYARI

İstanbul Valiliği sabah saatlerinden itibaren rüzgârın fırtına ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini duyurdu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden Marmara’da (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) fırtına ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji uyarı kodunun ‘sarı’ olduğu, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğu belirtilerek, “Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” uyarısı yapıldı.