LİMONLU SU ZAYIFLATIR MI ?

- Limon turunçgiller ailesinden bir meyvedir. Bu nedenle C vitamini yönünden zengindir.  


- Limon magnezyum ve bakır yönünden zengin bir besindir.  Limon tüketiminin kalp damarlarını genişletici etkisiyle kan akımını hızlandırır. Bu da kalp damar sağlığı açısından olumlu bir etki yaratmaktadır. 


-C vitaminin vücuttaki yağı metabolize etmesine yardımcı rol oynadığı yapılan çalışmalarda gösterilmiştir, ancak ileri çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.


-Amerikan Klinik Beslenme Dergisinde yayınlanan bir araştırmada yeterli miktarda C vitamini tüketimi katılımcıların egzersiz sırasında yağ yakımına katkı sağlamaktadır. 


- C vitaminin tek başına zayıflatıcı etkide değildir, ancak egzersiz sırasında yeterli C vitamini tüketenlerin yağ yakımının daha hızlı olduğu düşünülmektedir. Bununla birlikte limondaki polifenol bileşiklerin farelerde yapılan çalışmalarda  kilo alımını önleyebileceği düşünülmektedir. 


-Limon C vitamini içeriğinden dolayından dolayı iyi bir antioksidan kaynağıdır. 


-Limon asit içeriğinden dolayı mide şikayetleri olan bireylerde sabah aç karnına tüketmek mide şikayetlerini artırabilir. Bu yüzden tüketirken dikkat etmeliyiz. 


-Limon ortalama %2,5-4 oranında pektin içermektedir. Pektin bir posa çeşididir. Pektinin vücuttaki görevi vücuttaki su emilimini sağladığı için, mide boşalmasını geçiktirir ve doygunluk sağlar. Yağ ve safra asidi atımını artırdığı için kolesterol seviyesini düşürmektedir. 


Sonuç olarak; limon içeriğindeki C vitamini içeriğinden kaynaklı egzersiz yapımında yağ yakımını desteklemektedir. Ancak sağlıklı beslenme ve egzersiz ile birlikte limonlu su içmek zayıflamamıza yardımcıdır. Ancak tek başına limonlu su içmek tek başına zayıflatmaz. 


-Çup’s Diyet Önerisi; Sabah aç karnına su içmek metabolizmamızı uyandırdığı için zayıflama sürecinde güne su ile başlamak metabolizmamıza destek olmaktadır. 

Dyt. Buse Çup