EKONOMİ Haber Girişi : 05 Nisan 2021 08:31

KİPTAŞ EYÜPSULTAN PROJSİND SON DURUM NEDİR?

KİPTAŞ EYÜPSULTAN PROJSİND SON DURUM NEDİR?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yeşilpınar 487 ada, 12 parseldeki yerinde dönüşüm çalışmaları için harekete geçti.

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB’den yapılan açıklamada, “Bölge, önceki yönetim dönemine denk gelen 2017 yılında riskli alan ilan edildi. Ancak, dönüşüme dönük gerekli adımlar atılmadı. Yeni belediyecilik döneminde ise bölgede bir uzlaşma ofisi açılarak yerinde dönüşüm için harekete geçildi.

 

Çalışmalar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 5. maddesi ve Uygulama Yönetmeliğinin 17. Maddesi uyarınca sürdürülüyor” ifadeleri kullanıldı.

 

KULLANICILAR HAK SAHİBİ KABUL EDİLDİ

Uzlaşma ofisinin açılmasından sonra mülkiyeti KİPTAŞ'a ait olan bölgedeki kullanıcılar, hak sahibi olarak kabul edildi. Bu kişilerle görüşmelere başlandı. Sosyal alanları, kütüphanesi, mimarisi ile Yeşilpınar'a değer katacak yeni bir proje geliştirildiğine dikkat çeken İBB, projenin ruhsatının 6 Kasım 2020'de alındığını belirtti. 

 

“ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ”

Kamu yararı gözetildiğini açıklayan İBB, afet odaklı dönüşüm anlayışıyla tüm süreçlerini şeffaflıkla sürdürdüğünü, hak sahiplerini en uygun şartlarda sağlıklı, sağlam ve güvenli konutlara kavuşturmak için çalışmalarını hızlandırdığını duyurdu.