EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ekim 2022 11:35

KEMERBURGAZ- GÖKTÜRK İSTANBUL’DA EN DEĞERLİ KONUTLARIN OLDUĞU BÖLGE

KEMERBURGAZ- GÖKTÜRK  İSTANBUL’DA EN DEĞERLİ KONUTLARIN OLDUĞU BÖLGE
Yatırımcıların radarına giren, Kemerburgaz – Göktürk Bölgesi’ndeki konutların ortalama metrekare satış fiyatı 70 bin - 75 bin TL aralığında değişiyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Uzmanı Öyküm Sema Ganık, yoğun ormanlık alanları, az katlı yatay mimarisi ile özellikle üst gelir grubunun tercihleri arasında yer alan Kemerburgaz-Göktürk Bölgesi’nin son dönemde yeni yatırımlar ile dikkat çektiğini dile getirerek, bölgede boş arsa arzının İstanbul geneline göre fazla olmasının etkisiyle, büyük yüzölçümlü arsaların inşaat sektörü aktörlerince toplanması nitelikli projeler geliştirilmesinin önünü açtığını dile getirdi.

 

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Uzmanı Öyküm Sema Ganık konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada çeşitli inşaat firmalarının özellikle bölgeden arsa toplayarak, proje geliştirmeye başladığını gördüklerini dile getirerek, söz konusu bölgede Özak GYO, Pasifik İnşaat, Kiler GYO tarafından özelleştirme ile satın alınan arsalar olduğu gibi, farklı inşaat firmaları da yatırımlarının da sürdüğünü kaydetti. 

 

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Uzmanı Ganık, söz konusu bölgede özellikle ana aks İstanbul Caddesi’ne yakın olan arsaların daha yüksek birim fiyattan pazarlandığı gördüklerini de kaydetti.

 

Bölgeye olan ilgi pandemi ile arttı

Düşük yoğunluklu yapılaşma haklarının da etkisiyle az katlı, bahçeli ve yatay mimariye uygun geniş evlerin inşa edildiği söz konusu bölgeye özellikle pandemi sürecinde talep daha da arttı. Hem villa hem de konut projelerinin bulunduğu bölgede belli bir kesime hitap eden ve sadece seçilen kişilere satış yapılan özel projeler de yer alıyor. Bu özel projelerin pazarlanması ise, gizlilik içerisinde yürütülüyor.

 

Yine verilen detaylara göre, 2019 yılından bugüne bölgedeki markalı konut projelerinde satış fiyatları neredeyse 4 kat artış gösterdi. Söz konusu bölgede 2019 yılından bugüne talep edilen konut fiyatları incelendiğinde, markalı konut projelerinde birim satış fiyatlarının yaklaşık 3,5 hatta 4 kata kadar artış gösterdiği belirtiliyor.

 

Üst segment markalı projelerde 2019'da birim satış fiyatları ortalama 16.000 TL/m² iken bugün 60.000 TL/m2’ye kadar çıktı.  

 

Yine aktarılan detaylara göre, talep edilen birim fiyatlar incelendiğinde, inşaatı süren projelerde ortalama metrekare satış fiyatı 60.000 TL/m² ile 85.000 TL/m² aralığında talep edilirken, bölge ortalamasının ise 70.000-75.000 TL/m² aralığında olduğu belirtiliyor. Göktürk Kemerburgaz bölgesinde konutların satış fiyatları genel olarak dolar şeklinde talep ediliyor 

 

Yine verilen bilgiye göre, mülk ve yatırım açısından mega kent İstanbul’un değerli bölgelerinden biri olarak gelişen ve gelişmeye de devam eden Kemerburgaz – Göktürk’te konutların satış fiyatları mülk sahipleri tarafından genel olarak USD şeklinde talep ediliyor. Fakat TL Para Birimi Korunması Hakkında Kanun kapsamında döviz para birimi üzerinden pazarlama yasak olduğundan, talep edilen birim fiyatlar değişen döviz kuruna göre güncellenmiş oluy