GENEL Haber Girişi : 01 Haziran 2019 11:44

Kadir Gecesi'nde Eyüpsultan Doldu Taştı

Kadir Gecesi'nde Eyüpsultan Doldu Taştı
Kadir Gecesi’nde iftarlarını Eyüpsultan’da yapmak isteyen binlerce vatandaş cami avlusunu ve etrafındaki parkları doldurdu.

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın bitimine günler kala vatandaşlar Eyüpsultan’ da buluştu. Kur-an Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nde vatandaşlar hem ibadetlerini yerine getirmek hem de bir arada iftarlarını açabilmek için Eyüpsultan’a geldi. Akşam ezanının okunması ile oruçlarını açan vatandaşlar Eyüpsultan Cami avlusunu, Eyüpsultan Meydanı’nı doldurdu. Otoparklarda araçlarını park etmeye yer bulamayan çoğu vatandaş yol kenarlarına araçlarını park ederek iftarlarını açtı. Şehir dışından Kadir Gecesi için Eyüpsultan Cami’ne gelen vatandaşlar Eyüpsultan’ın manevi atmosferini yaşadıklarını dile getirdi. Bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri lokum, şeker ve hurmaları vatandaşlara dağıttı.

“Bu kadar kalabalıkta iftar yapmak öncelikle birliğimizi hissettirdi”

Eyüpsultan’da birlik ve beraberlik ortamının olduğunu vurgulayan Ahmet Faruk Kahraman, “Bugün Kadir Gecesi, buradaki uhrevi ortamı yaşamak için buraya geldik. Her sene geliriz. Mutluluk duyuyoruz. Bu ortamı çok seviyoruz. Bu kadar kalabalıkta iftar yapmak öncelikle birliğimizi hissettirdi. Birlik beraberlik içinde olmak bize mutluluk veriyor. Buradaki hem sahil manzara, hem arkamızdaki tarihi eser türbeler hem ziyaretlerimizi yapıyoruz hem burada namazımızı kılıyoruz. Bugünü en iyi şekilde ihya ediyoruz” dedi.

Kehriban Arslan.” Bu güzel duyguyu yaşamak için geldik. Çok mutluyum. Gaziantep’ den geldim. İstanbul’u çok seviyorum. Burada olmak çok güzel bir duygu” diye konuştu.

“Bugün Kadir Gecesi bu mutlu ortamı bizde yaşamak istedik”

Mutlu ve huzurlu bir ortam yaşadıklarını söyleyen Fatma Subaşı , ”Allah herkese bu günleri görmeyi nasip etsin. İnsan kendini Kabe’de zannediyor. Bugün Kadir Gecesi bu mutlu ortamı bizde yaşamak istedik. Televizyonda bu ortamı görüyorduk. Geldik canlı yaşadık çok güzel” ifadelerini kullandı.