İYİ PARTİ EYÜPSULTAN’DA 5.YAŞINI KUTLADI

 

Eyüpsultan Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene İYİ Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Mehmet Hulusi Sıvacı, İyi Parti Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

 

 

Atatürk Anıtı’na parti çelenginin sunulduğu törende konuşan ilçe Başkanı Mehmet Hulusi Sıvacı, şunları söyledi:

 

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Vatandaşlar;

 

Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde, Türkiye’nin siyasal yaşamında adını altın harflerle yazdıran İYİ Partimiz, bugün 5. Yaşını doldurdu.

 

Her şey, gençlerin geleceğini, çocukların ülkelerine aidiyetini düşünen bir Türk kadınının, Türkiye’nin kendisine en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde, binbir zorluğa göğüs gererek yaktığı bir kıvılcımla başladı.

 

Parti içi demokrasi arayışı, iktidarın doğrudan müdahalesiyle, yerel mahkemelerce engellenen bir demokrasi mücadelesi, bugün bambaşka bir geleceğin ortaya çıkmasını sağladı.

 

Her türlü kötülükten, art niyetten, kapatılan salonlardan, karartılan ışıklardan, atılan iftiralardan, her şeye ama her şeye rağmen yine İYİ’lik filizleri yeşerdi.

 

 

 

Bugün, Türkiye’de değişime dair bir inanç, umutları koruyan tazelik, her şeye rağmen yüzleri gülümseten bir ortak gelecek inancı varsa, bunun sebebi İYİ’lik filizlerinin büyümesi, çiçek açmasıdır.

 

Bugün, Türkiye’de çoğulculuk, demokrasi, katılımcılık, kalkınmacılık ve vatan sevgisi konuşuluyorsa, bunda en büyük pay sahibi cesurlar hareketidir.

 

Ama mücadelemiz bununla sınırlı kalmayacak.

 

Açan çiçekler olgunlaştığında, Türkiye’deki demokrasi de olgunlaşacak ve cesur bir Türk kadınının önderliğinde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yeniden ciddiyetini, Türk Milleti de yeniden hürriyetini kazanacaktır.

 

Yüz yıldan fazla zaman önce, küçük bir vapurda yanan umut ışığı, bugün yeniden içimizi, umudumuzu, önümüzü aydınlatıyor.

 

 

 

Bu ışık ki İYİ’lik çiçeklerini besliyor, büyütüyor ve güçlendiriyor.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadronun ışığı, ülkemizin üzerine çöken karanlığı aydınlatmaya da elbette yetecektir.

 

Bu mücadelede en büyük azmimiz, İYİ Parti’nin varlık sebebi de işte bu azimli mücadele ve kararlılıktır.

 

Bir sonraki doğum günümüz, aynı zamanda yeni bir dönemin doğumu olacaktır.

 

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, bambaşka bir Türkiye’yi inşa edecek İYİ’ler hareketinin 5. Yılını kutluyorum.