GENEL Haber Girişi : 02 Kasım 2016 09:00

İstanbul'da hava durumu (2 Kasım)

İstanbul'da hava durumu (2 Kasım)
İstanbul güne parçalı ve az bulutlu gökyüzüyle başladı.

Meteorolojik harita ve verilere göre İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunuyor. Yeni gelen sistem Kartalkaya, Kartepe, Bolu, Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışlarına (3 ila 50 cm aralığında) neden oluyor. İstanbul’un en batısı Kınalı’da gece bu yılın ilk buzlanma hadisesi oluşurken, ilerleyen günlerde Hadımköy, Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer gibi şehrin kuzey ve kırsal kesimlerinde de buzlanmaların görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın güneyli yönlere dönerek Akdeniz üzerinden taşımaya başlayacağı ılık havanın etkisiyle perşembe ve sonrasında sıcaklıkların yeniden artacağı ve geçtiğimiz hafta kesintiye uğrayan pastırma yazının yeniden yaşanmaya başlayacağı tahmin ediliyor. Sonbahar mevsiminde; gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının artması, bir ısınan bir soğuyan hava koşulları hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bu nedenle bu mevsimde ne yazlık, ne de kışlık giymek fayda etmezken, lahana gibi ince ve üst üste giyinmek (ceket, mont, süveter vb) gerekiyor. Hali hazır meteorolojik harita ve verilere göre İstanbul’da hava sıcaklıklarının 18 Kasım’a kadar (bugün hariç) mevsim normalleri civarı ve çoğunlukla 1 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.